Avem următoarea situație: in cazul in care gravida este angajata la 2 angajatori diferiți, la unul pe perioada determinata unde are stagiu de cotizare de 1 an jumate, iar la celălalt angajator pe perioada nedeterminata (stagiu de cotizare 2 ani +
Contractul pe perioada determinata va expira cu o luna inainte de nastere. Gravida a intrat in concediu prenatal pe 07 mai 2024, iar contractul pe perioada determinata încetează pe 16 mai 2024.
La calculul concediului prenatal din câte am înțeles, se ia în considerare cm pe CIM determinat doar perioada 07-16 mai?
Sau după perioada acesta ce documente si unde ar trebui sa le depuna pt a primi CM pt stagiile multiple? Mă puteți ajuta cu legea care prevede condițiile pt aceasta speță?
Inteleg din răspunsul dvs că nu se poate? Și atunci angajații care sunt alocați celor 2 manageri (un PFA și un angajat pe sediul din Republica Moldova) vor veni automat sub administrator?
Va rog frumos sa ma ajutati cu o clarificare.
La depunerea demisiei angajatorul doreste sa renunte la termenul de preaviz prevăzut in CIM.
Angajatul trebuie să-și dea acordul pentru asta sau?
În CM, art. 81 alin. 7 Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Apoi avem la punctul 23. Avand in vedere principiul protectiei salariatului rezulta ca termenele de preaviz pot fi micsorate prin acordul partilor, insa durata lor nu poate fi marita...
Cum se procedează corect în situația în care angajatul nu dorește să se renunțe la preaviz?
Nu doreste nici încetarea cu acordul părților conform art. 55 b
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Dacă nu avem specificat în ROI sau în procedura internă, poate să facă parte din comisia de cercetare un membru care lucrează part time? :)
Bună ziua,
Am nevoie de o părere referitor la membrii comisei de cercetare disciplinară.
Reprezentantul legal al angajatorului poate să fie membru al comisiei de disciplină?
Codul Muncii nu face referire la componenta comisiei de disciplina, astfel angajatorul numeste membrii acesteia.
Buna ziua,
Am o nelămurire cu privire la eliberarea adeverinței medicale.
Știm că se trec zilele de concediu medical avute în ultimele 12/24 luni.
În cazul în care angajatul solicită adeverința după o lună/două în firma actuală, în adeverinta se trec și eventualele zile de CM avute la alți angajatori? Mulțumesc!