avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate George Vs

Activitate George Vs

Bună ziua! Sunt un SRL care desfășoară activități de cosmetica într-un spațiu închiriat (nu am drept de subînchiriere) si as dori sa fac o colaborare cu un alt SRL care desfășoară activități de masaj terapeutic, practic sa ii permit sa își desfășoare activitatea în spațiul meu, iar aceasta sa ma plătească lunar cu un anumit procent din încasările sale.
Ce fel de contract sa închei?
- subînchiriere nu am dreptul
- prestări servicii ar înseamnă să presteze el ceva pentru salonul meu și eu sa îl plătesc, ceea ce nu se va întâmpla. El va avea clienții proprii, își va face singur încasări, iar eu voi percepe un preț contra folosirii spațiului pus de mine la dispoziție.
Nu găsesc o varianta care sa îmi permită sa fac legala aceasta colaborare.
Imi puteți da câteva sfaturi în acest sens, va rog?
De exemplu pe luna iunie salariul brut este aprox 10.000 lei, insa in luna respectiva 10 zile vor fi concediu de odihna. Din experienta altor luni, concediul de odihna nu a afectat salariul brut.
Incerc sa înțeleg daca acele 10 zile de concediu de odihna vor scadea baza de calcul a indemnizației pt prenatal/postnatal care incepe in iulie.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Depinde de valoarea indemnizației de CO......

Buna ziua! Concediul de odihna efectuat inaintea prenatalului practic legat de prenatal afecteaza (in sensul de a scadea) indemnizația primita in prenatal/postnatal si apoi indemnizația pt concediul de crestere a copilului?
Buna ziua! Concediul de crestere a copilului ( cel de 2 ani) suspenda si concediul de odihna neefectuat in anul nașterii copilului? Mai precis sotia urmează sa nasca in septembrie, in iulie intra in prenatal, insa nu a efectuat nicio zi de concediu de odihna anul acesta. Concediul aferent acestui an va putea fi efectuat cand revine in activitate dupa cei 2 ani sau deja va fi pierdut la acel moment? Va mulțumescl
Total de acord cu lipsa de precautie, dar nu mai putem da timpul inapoi.. Acum am aflat si eu intreaga poveste si incerc sa gasesc o solutie, in ideea de a-l convinge cumva pe proprietar sa fie de buna credinta.

NU MAI CITATI INUTIL!! apasati pe raspunde
Mulțumesc pentru răspuns!
Nu au încheiat contractul la notar deoarece proprietara a susținut faptul ca nu are un titlu de proprietate, incat moștenirea de pe urma careia a dobandit terenul nu a fost dezbătută., proprietarul insistand asupra faptului ca succesiunea se va dezbate curand si imediat după vor semna actele de vanzare. Situatia aceasta a persistat de-a lungul anilor pana cand, recent, i s-a cerut sa plătească din nou.

- Apăsați, vă rog pe Răspunde, nu citați inutil. Mulțumesc -
Buna ziua! Tatal meu a "cumpărat" un teren agricol in urma cu 10 ani, fără sa incheie un contract scris, plătind pretul, de la o persoana care se afla in indiviziune cu alti moștenitori la acel moment si pana in prezent, îndemnat de promisiunea ca se va dezbate succesiunea si ulterior vor face si contractul de vânzare. In toti acești ani tatal meu s-a folosit de teren, a plătit impozitul, fără vreo reclamație. In prezent, Proprietarul a dat o declarație notariala din care rezulta ca a primit recent prețul corespunzător cotei sale de teren de la un tert. Acest tert ii cere tatălui meu sa plătească inca o data, daca dorește sa isi păstreze terenul, in caz contrar acesta urmând sa cumpere terenul, desi repet, Proprietarul este inca in indiviziune.
Ce e de făcut? Ne-am gândit in prima faza la o plângere penala pentru inselaciune, urmand apoi sa incercam si pe parte civila sa obținem recunoașterea prețului plătit.
Multumesc!