avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate zgomot

Activitate zgomot

Un amic jurist mi-a recomandat sa fac sesizare la ITM. Ce fac in situatia in care ITM e cumparat de patronul la care lucrez?

Au mai fost sesizari facute de un fost coleg (care a fost concediat pentru ca a plecat sa isi cumpere un corn si un iaurt, fara sa anunte, asta cand lucra 16 ore/zi 7zile/saptamana), ITM s-a prezentat intr-un asa zis control si au plecat spunand ca totul in regula. Asta in conditiile in care vreo 20 de oameni lucram de 2 ani si ceva fara sa ni se fi intocmit vreunuia Fisa Postului, cu ore suplimentare neplatite (in unele cazuri se lucreaza 220h/luna) si cu concedii de odihna in care cel plecat trebuie inlocuit (deci lucram tura noastra iar in ziua libera tura celui plecat in concediu)

Inep sa cred ca demisia e singura varianta.
Daca totusi exista o clauza care specifica asta?

Legea e mai presus de un CCM (contract colectiv de munca)?

E legal ca pentru o singura zi de absenta nemotivata sa se retina TOATE bonurle pe o luna?

Mi s-a spus ca e conform CCM.
sunt angajat al Directiei Generale de Asistenta Social si Protectia Copilului (subordonata Consiliului Judetean Timis) si la inceputul lui septembrie am fost plecat intr-o tabara cu un grup de tineri.

pe langa faptul ca m-au trimis fara sa-mi dea diurna, cand m-am intors, si am facut un referat prin care cer banii (cu ordinul de deplasare atasat) acum imi spun ca nu imi dau banii pentru ca am avut masa si cazarea gratuita (la un grup de 10 al 11-lea, adica eu, are masa si cazare gratuita)

nu cunosc legislatia, dar ma indoiesc ca nu am dreptul la banii astia, chiar si cu masa si cazarea gratuita. nu m-am dus acolo ca am vrut eu, ci pentru ca m-au trimis ca insotitorpentru tineri, si nu am stat 8 ore, ci 24/24 am fost la servici, chiar daca in tabara.

ce pot face in situatia asta?

multumesc
Răspuns la discuția dau in judecata brd finance
catalin_just a scris:

o actiune in instanta presupune timp, nervi, inca o grija in plus la cele pe care le aveti deja...

sunt convins, si de aceea,

catalin_just a scris:
petitie adresata directiei de control a BNR. Cu nr de inregistrare. ;)

mi se pare o idee foarte buna. dupa masa, dupa ce ies de la munca, mai verific o data. am fost asigurat ca voi avea banii sambata, sau azi, cel mai tarziu. in caz ca banii nu au fost restituiti, ma duc la filiala si cer sa vorbesc cu seful de filiala. m-am saturat de functionari. toti sunt la fel. toti spun aceleasi lucruri. parca si vorbesc la fel.

multumesc.
poate.

salut, sunt nou aici si am nevoie de niste pareri.
povestea lunga - pe scurt:

mi-am luat un laptop, in rate, de la ultra pro computers. contract cu ei, contract cu brd, unde se stipuleaza ca in data de 1 a fiecarei luni, mi se scot bani (rata) din cont, in mod automat. perfect, o grija in minus. cel putin asa am crezut eu. problema e ca extragerea asta automata nu e atat de automata, se intampla prea des ca banii sa fie scosi dupa data scadenta (la care, funtionarii brd finance,c u care vorbesc sa ma lamuresc, motiveaza ca nu as fi avut suma necesara in cont la data scadenta. un extras de cont arata clar ca banii au fost disponibili permanent).

buuun, urmeaza sa primesc apleuri (mesaje inregistrate), sms-uri si chiar corespondenta scrisa prin care sunt SOMAT sa imi platesc restanta. restanta care... pai nu e. sun la astia, vorbesc cu o domnisoara si imi spune ca nu am restante, ca sunt la zi.

buuun, saptamana trecuta primesc un nou mesaj inregistrat, de aceeasi factura, iar in urma unei convorbiri cu o alta domnisoara de la la relatii cu clientii, mi se spune sa scot bani de pe card (card brd) si sa ma duc la un oficiu, tot brd, sa imi platesc rata. teribil de idioata faza, ma si irita la culme, dar hai sa nu fiu ciudos si ma duc sa platesc rata. sunt din nou la zi.

doua zile mai tarziu, extragerea automata s-a automatizat, si imi iau bani (o noua rata) inainte de data scadenta. sun, vobesc, cer restituirea banilor, sunt asigurat ca o sa ii primesc si iata ca au trecut 4 zile lucratoare si nimic.

imi pare rau ca povestea lunga, pe scurt e tot lunga, dar sunt esentiale detaliile astea.

in cazul de fata, ce masuri legale pot lua impotriva lor. pot sa ii dau in judecata pentru nerespecteare contractului? pentru abuz? ma vad riscand sa fiu evacuat, ca nu imi pot plati chiria, pentru ca brd finance mi-a luat banii cu 2 saptamani inainte de data scadenta. (e vorba de o rata de 200 si ceva de lei)

multumesc oricui isi face un pic de timp sa raspunda.