avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate vladstoica

Activitate vladstoica

Bună ziua,

Certificatul medical A5 pe care îl eliberează unele clinici sau spitale private (Puls Medica, Med Life, Regina Maria etc.) echivalează la notariat cu certificatul medico legal eliberat de INML?

Vezi, de exemplu, [ link extern ] /.

Vreau să închei două acte de dispoziție la notariat (cumpărare casă și vânzare apartament).

Menționez faptul că sufăr de schizofrenie.
Cumpărarea unei case este un act de dispoziție? Ceea ce vreau să întreb este daca schizofrenicul nepus sub tutelă poate cumpăra o casă fără aviz psihiatric sau el/ea are nevoie de aviz de medicină legală?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Bună ziua, Mulțumesc frumos pentru răspuns Dacă eu vreau să cumpăr o casă bătrânească ieftină modestă (5000 de euro sau mai puțin, se găsesc), pot da un avans de cateva sute de euro și diferența să o achit în rate lunare? De 100-150 de euro. Mă pot împrumuta foarte greu la bancă și vreau să o achit din venituri. Venituri pe care banca nu le ia în calcul la acordarea unui credit (pensie revizuibilă ș.a.). Cum se procedează? E obligatoriu să fac împrumut bancar? Nu mă pot eu înțelege direct cu proprietarul? Dacă da, în ce condiții? Vlad
Bună ziua, Mulțumesc pentru răspuns. E în afara legii să piardă banii dați dacă nu achită mai multe luni?
Bună ziua, Mulțumesc pentru răspuns. Eu nu m-am referit la situația în care se pune ipotecă pe casă. Eu m-am referit la situația, posibil inexitenta în lege în care îmi plătește direct rate mie Repet, posibil inexistentă în lege, nu cunosc legea.. Revin, eu m-am referit la situația in care îmi plătește direct rate mie, nu ia credit bancar.
Bună ziua,

Dacă sufăr de schizofrenie cronică paranoidă, trebuie să fiu pus sub tutelă pentru a vinde o garsonieră pe care o dețin? Sau o pot vinde cu aviz psihiatric de la INML?
În ce condiții poate instanța să decidă nulificarea unui contract de vanzare garsonieră în condiții asemănătoare cu cele oferite de dezvotatori?

Bună ziua,

Vreau să vand o garsonieră cu 39000 de euro, 15000 de euro avans și 24000 de euro în rate lunare de minimum 200 de euro. Acte la notar, cumpărătorul a luat la cunoștință de vicii, eu iau certificat de la INML în baza caruia sunt declarat apt psihic. Vreau să specific în contract faptul că dacă nu platește 6 luni consecutive cumpărătorul sau dacă acumulează o sumă restantă de 2000 de euro, pierde toți banii achitați. Vreau să întreb în primul rand dacă este legal și în al doilea rand dacă este la limita legii, dacă poate fi anulat prin hotarare judecatoreasca. Nu vreau să fac la limita legii.
Bună ziua,

Dacă am decizie de incapacitate de muncă cu pierderea în totalitate a capacitătii de munca, pot detine functia de asociat într-un SRL cu administrator activ diferit? Repet; asociat într-un SRL cu administrator activ diferit.