avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate Barbu Mihaela

Activitate Barbu Mihaela

Bună dimineața!Am mostenit un teren ,din certificatul de urbanism de informare terenul este străbătut de o conductă de gaz, am sunat la primărie pentru mai multe informatii ,dar mi sa spus ca e trasa de mult si nu ne afectează. Aveau voie să tragă această conductă fără acordul proprietarilor?Nu pot vinde acest teren din cauza acestei conducte. Mulțumesc!
Dacă avem un teren în coproprietate cu curatorul si cu cealaltă sora a soțului eu îl pot vinde fără semnatura curatotului. Acest teren este moștenit de la bunica soțului .Noi soția și fiica am rămas pe dinafară mentionez ca locuiam în casă socrului meu iar în urma succesiuni avem si noi o optime din apartamentul socrului meu această parte fiind moștenită de soțul meu după moartea mamei. Noi am părăsit casa in urma sicanelor socrului si a cumnatei(curatorul)investiția mea si a soțului a rămas în casă eu fiind nevoită să stau cu chirie având un copil de 13 ani au schimbat iala in urmatoarea zi după plecarea noastră. Legal cum pot recupera ce imi aparține?Va multumesc.

gi-jane2 a scris:

Curatorul a fost numit doar pt dezbaterea succesiunii, poate fi alt curator pt alta operatiune.

Bună ziua în urma decesului soțului meu am făcut succesiunea și curator pentru fetița mea de 13 ani am pus-o pe sora soțului meu. Acum după 1 an de la deces situația este foarte urâtă nu mai suntem in relații bune.Pot schimba curatorul?Dacă da cum pot proceda?
Bună ziua am rugămintea să îmi spuneți dacă pot face o expertiză tehnică a unei mașini după 3 luni de la accidentul rutier în care soțul meu și-a pierdut viața .Autoutilitara pe care o conducea era într-o stare foarte proastă, după producerea accidentului nu să făcut o expertiză tehnică deoarece mașina era foarte avariate vrea să știu dacă se poate face o expertiză poliția a verificat doar ITP--ul mașini. Necropsia a arătat că soțul meu nu a fost perfect sănătos in momentul accidentului deci nici o cauză medicală. Franele mașini nu au funcționat. Se mai poate face ceva?Va multumesc.
Bună dimineața soțul meu a avut un accident rutier lucra la un domn care nu ia făcut contract de munca. Se pare că dl respectiv nu ar deține o firmă pe numele lui, încă face transport de marfă din Polonia in Romania cu ceilalți 4 sau 5 șoferi .In urma accidentului care a avut loc la Oradea soțul meu și-a pierdut viața din cauza incarcaturii, era supraîncărcat după ce l-au încărcat el nu a putut să descarce marfa care era în plus, mașinile cu care se efectuează transportul sunt foarte uzate iar ei au un traseu bine stabilit nu au voie să devieze ruta stabilită pentru că domnul are aranjamente. Ia tot promis un contract de munca dar nu ia făcut. Rugămintea mea este să-mi spuneți dacă acest domn va răspunde în fața legii cumva.Pentru că până acum nu la intrebat nimeni nimic, imediat după accident el și-a luat marfa iar mașina a dus-o într-un service auto care aparține unui prieten .Mulțumesc.