avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua în urma decesului soțului meu am făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua în urma decesului soțului meu am făcut succesiunea ...

Bună ziua în urma decesului soțului meu am făcut succesiunea și curator pentru fetița mea de 13 ani am pus-o pe sora soțului meu. Acum după 1 an de la deces situația este foarte urâtă nu mai suntem in relații bune.Pot schimba curatorul?Dacă da cum pot proceda?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Decembrie 2022
Barbu Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 8 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Curatorul a fost numit doar pt dezbaterea succesiunii, poate fi alt curator pt alta operatiune.
Dacă avem un teren în coproprietate cu curatorul si cu cealaltă sora a soțului eu îl pot vinde fără semnatura curatotului. Acest teren este moștenit de la bunica soțului .Noi soția și fiica am rămas pe dinafară mentionez ca locuiam în casă socrului meu iar în urma succesiuni avem si noi o optime din apartamentul socrului meu această parte fiind moștenită de soțul meu după moartea mamei. Noi am părăsit casa in urma sicanelor socrului si a cumnatei(curatorul)investiția mea si a soțului a rămas în casă eu fiind nevoită să stau cu chirie având un copil de 13 ani au schimbat iala in urmatoarea zi după plecarea noastră. Legal cum pot recupera ce imi aparține?Va multumesc.

gi-jane2 a scris:

Curatorul a fost numit doar pt dezbaterea succesiunii, poate fi alt curator pt alta operatiune.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti instraina cota copilului fara acordul instantei. Cereti partajul in instanta,
Aveti nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)
Rezolvare succesiune corrinuta corrinuta Sotul meu a murit acum cativa ani.El are o sora care locuieste in Bucuresti. Am deschis succesiunea in localitatea unde a decedat sotul meu, la vreo 60 km de ... (vezi toată discuția)