avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Activitate Ivan Vintilica

Activitate Ivan Vintilica

La o scară de bloc sunt locatari cu centrale proprii de gaz și locatari care folosesc încălzirea centralizată. Alimentarea cu agent termic se face pe casa scării , iar locatarii au montate la ușă gigacalorimetru. La subsolul scării furnizorul are gigacalorimetrul propriu. La sfârșitul lunii , furnizorul citește în prezența administratorului indexul gigacalorimetrul său. Indexii de la locatari sunt citiți de administrator și un reprezentant al scării. Totdeauna există o diferență între indexul furnizorului și suma indexilor locatarilor , care vine de la căldura degajată de conductele de alimentare cu agent termic de pe casa scărilor. Această diferență trebuie plătită de cei branșați la sistemul centralizat sau și de cei cu centrale proprii de apartament , pentru că pe scară este destul de cald. Cum ar trebui legal împărțită diferența ce apare între indexii celor doua gigacalorimetru ?
Locatarii care au montat aer condiționat în luminătorul blocului nu au luat măsuri pentru colectarea condensului care afectează pereții apartamentelor de la parter (igrasie). Ce putem face ?
Persoană fizică este rezidentă într-o localitate de mai mulți ani cu acte legale ,dar are domiciliul stabil in altă localitate. Unde are domiciliul stabil plătește taxa pentru autovehicul proprietate personală , dar pentru un loc de parcare in localitatea de rezidență întâmpină probleme. Ce trebuie făcut legal să poată beneficia de loc de parcare (legat de plata impozitului pe mașină).
Asociație de proprietari legal constituită, are contract de furnizare apa rece pentru consum și serviciul de canalizare pe o perioadă nedeterminată. Contractul specifică faptul că orice modificare să se facă prin act adițional, care se atașează la contractul existent. Am primit o notificare, cu o confirmare de primire să ne prezentăm în termen de 5 zile de la primire, pentru încheierea unui alt contract și să avem următoarele acte în copie :
actul de constituire asociație
acord de asociere
statutul asociatiei
CUI asociație
proces verbal de numire în funcție presedinte
contract de muncă administrator
atestat administrator
act identitate administrator
act identitate președinte.
Președintele fiind reprezentantul legal al asociației, nu înțeleg de ce se cer datele administratorului. Nu ne deranjează, dar ni se pare cam prea mult. Greșesc sau nu?
S-a ajuns la un proces civil, instanța v-a decide.

latka a scris:

Da, aveți dreptate, mai ales ca primăria e agentul constatator.

Am avut un proces civil, cu o instituție publică, respectiv un liceu, eu angajat ca personal nedidactic. Am câștigat acest proces cu cheltuieli de judecată, respectiv onorariul avocatului. După terminarea procesului, a trecut o perioadă de timp până să primesc aceste cheltuieli, dar după ce am solicitat si obținut o executare silită. Am solicitat după șase luni, așa cum spune legea, fiind instituție publică și contravaloarea executării silite, adresandu-ma executorului judecătoresc. Dumnealui îmi trimite un înscris din care reiese că nu poate să facă executarea silită încuviințata de judecător și să primesc banii, deși eu i-am sugerat un sechestru pe un laptop, computer sau altceva, suma nefiind așa mare. Spuneți-mi vă rog, acest domn executor judecătoresc este bun doar să ia , sau să și ajute un client în recuperarea unui prejudiciu? Vă mulțumesc.
Suntem trei moștenitori cu certificate de moștenitor fiecare în cotă de 1/3 din casa și curtea părintească. Eu aș dori să renunț la partea mea și să o cedez fără nici o pretenție materială, persoanei care a avut grijă de tatăl meu, până a decedat. Cum pot să procedez?
Un locatar a construit o ușă despărțitoare la parterul blocului încă de când în bloc toți locatarii erau chiriași și formau o asociație de locatari. Această ușa a fost construită fără acordul conducerii asociației de la acea vreme. Ulterior apartamentele au devenit prin cumpărare proprietăți personale. Proprietarul fiind unul dintre cei mai vechi a ajuns să obstrucționează accesul celorlalți proprietari la subsolul scării, la instalațiile de apa, canalizare, încălzire folosindu-se de această ușă. Actuala conducere a Asociației, a primit de la reprezentantul scării o solicitare venită din partea proprietarilor de pe această scară, că domnul , care se crede proprietar al ușii să demoleze lucrarea și să lase liber accesul la subsol. Pe cale amiabilă i se aduce la cunoștință, dar recalcitrant din fire nici nu a vrut să audă. Am solicitat sprijinul autorităților locale, care au constatat la fața locului cele semnalate, i s-a dat un termen de 7 zile să demoleze, dar dumnealui nu a făcut nimic. După aproape 30 zile primim doua recomandate, una pe numele președintelui în care Disciplina în construcții comunică că au constatat cele afirmate și faptul că au solicitat demolarea și o altă recomandată pe adresa asociației prin care se precizează ca este o construcție ilegală ce trebuie demolată în termen de 10 zile, dacă nu se v-a aplica amendă între 5000 și 10000 asa cum precizează legea 196/2018. Întrebarea este cui se adresează această sesizare asociației, locatarului sau dau un indiciu să se ajungă în instanță. Cum este cel mai corect si6 legal, deoarece pe cale amiabilă omul nici nu vrea să audă?
Căldura în sistem centralizat consumată de locatari în luna martie, poate fi plătită de beneficiarii cardurilor de energie în aprilie când se calculează cotele de întreținere?
Locatarul construiește fără acordul celorlalți locatari o ușă pe spațiul comun, pentru a obstrucționa întrarea la subsol a celorlalți locatari. A fost notificat să demoleze pe cale amiabilă ușa, a refuzat, nu a vrut să semneze constatarea făcută de reprezentantii de la Disciplina în construcții sesizati în acest caz. Ce urmează dacă nu demolează ușa în termen de 7 zile, acordat de reprezentanții de la Disciplina în construcții?