avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate Allexa8

Activitate Allexa8

Bună ziua,

Revin din nou către dvs. cu o întrebare despre o cameră video montată/amplasata pe unicul hol de acces dintr-o curte comună (cu 7 apartamente de locuit) de către un chiriaș fără ca acesta să fi avut acordul vreunui proprietar sau măcar să ne fi informat în prealabil, care inițial a montat-o direct pe acest hol comun, iar după niște discuții cu chiriașul, acesta și-a mutat camera în interiorul apartamentului său închiriat, dar deasupra unui geam transparent, prin care la fel ca și înainte, ne monitorizează non-stop, camera video fiind îndreptată spre același unic hol de acces.
Vă rog frumos să-mi comunicați dacă acest chiriaș are dreptul de a ne monitoriza/înregistra zi și noapte, chiar dacă și-a mutat camera video în interiorul apartamentului?
Mulțumesc.
Bună ziua, locuiesc într-o curte comună cu 7 apartamente, toți proprietari, iar unul dintre apartamente este închiriat. Chiriașul acelui apart. a montat recent o cameră de luat vederi, care filmează coridorul comun, singurul drum de acces, intrare/iesire în/din curte,deci ne filmează non-stop pe toți proprietarii care ne deplasăm de la și înspre locuințele noastre. Spuneți-mi vă rog dacă este legal acest lucru,ca fără acordul nostru, al locatarilor, al persoanelor filmate fără voia noastră sa fim monitorizați și înregistrați și ce măsuri legale putem întreprinde. Vă mulțumesc.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutați cu un sfat in următoarea problema:
Sunt proprietara unui imobil situat intr-o curte comuna, un total de 8 apartamente, toți proprietari, iar unul din apartamentele care este amplasat la strada va deveni birou avocațial, dar neavând intrare directa din strada, accesul urmând sa fie făcut pe poarta comuna.
Va rog sa-mi comunicati dacă acest cabinet va putea funcționa fără acordul meu. Mentionez ca nu am un perete comun cu acesta, dar este situat in imediata apropiere a apartamentului meu, la aprox.. la 5m distanța.
Va multumesc
Multumesc
Buna seara,
Mai pot primi din partea Dvs. un răspuns referitor la unde ma pot adresa (Barou/ Administratia Financiară) in legătura cu neregulile și atitudinea neprofesionista a unui avocat, lipsa eliberării de facturi fiscale pentru consultație avocațiala si onorariu, discuție enunțată anterior?
Multumesc

adriandimitriu a scris:

la Baroul al carui membru este

Al Baroului Bucuresti.
Buna ziua,
Am și eu următoarea speța: in Noiembrie 2021 am apelat la serviciile unui avocat, s-a întocmit contract de asistenta juridică, mi s-a emis o factura proforma, am achitat-o prin transfer bancar, iar ulterior nu mi s-a emis nicio factura fiscală, deși am solicitat-o in nenumărate rânduri atât avocatului, secretarelor, contabilei, etc.. ce pot face in acest sens? La cine sa ma adresez? Țin sa mentionez ca am și pierdut procesul respectiv, avocatul angajat mi-a trimis la fiecare înfățișare un Av. substituent, cu care eu nu am fost de acord, iar la ultima ședința nu a depus nicio întâmpinare, habar nu avea de dosarul meu, fapt pentru care finalul era mai mult decât evident.. din păcate pentru mine și banii mei..
Unde, la cine pot depune o reclamație împotriva acestui avocat care nici măcar nu și-a respectat contractul, m-a reprezentat defectuos, fără a-mi reprezenta interesele conform Statutului avocaților și nu mi-a eliberat nicio factura fiscală..
Multumesc
Înțeleg ce ziceți, sunt de acord cu ce spuneti Dvs, dar aveam nevoie măcar moral de încă o reconfirmare din partea unei persoane imparțiale.. eu din păcate sunt deja de 3 ani in procese pierdute, la al treilea avocat schimbat și nimeni, nicio instanța nu vrea sa tina cont de acest lucru. Toată lumea se eschivează, ca putea fi un acord verbal, etc.. Toate documentele sunt clare, susțin ceea ce v-am spus și cu toate astea am fost și obligată sa plătesc o suma considerabila in urma unei executări silite. Nu cred ca mai are rost sa spun ce sentimentele ma încearcă vis-a-vis de “justiția” din România.. va multumesc mult!
Va multumesc pt răspuns, ați putea sa-mi spuneti un art. de lege care prevede acest lucru?
Buna seara,
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns in următoarea situație: eu, societate comercială închiriez un imobil spațiu comercial de la o pers.fizica, care a dobândit acest imobil înaintea căsătoriei. La semnarea contractului se prezintă celalalt sot și semneaza contractul de închiriere, fara niciun mandat. Este legal? Avea celalalt sot acest drept? Multumesc