avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Contardo

Activitate Contardo

Multumesc frumos.
Buna ziua.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu am depus solicitare in scris la fostul angajator, m-am bazat pe buna lui credinta.
"Raportul per salariat" asa se numeste documentul pe care trebuie sa i-l solicit?
Buna ziua.
Recent mi-am dat demisia de la locul de munca, dupa ce, in prealabil, mi-am gasit de lucru la un serviciu mai avantajos din toate punctele de vedere.
Patronul de la fostul loc de munca, unde am lucrat peste 10 ani, pretinde ca nu stie ce acte trebuie sa imi dea care sa dovedeasca faptul ca am fost angajat atata timp la el si ca mi-a platit toate taxele pe care trebuia sa le plateasca in calitate de angajator.
Pretinde ca in REVISAL sunt multe rapoarte si nu stie pe care sa il descarce si sa il completeze.
Eu banuiesc ca a comis ceva ilegalitati si de aceea se codeste sa imi dea adeverinta care atesta ca totul e in regula.
Vrea sa ii spun eu ce model de raport ii trebuie, in conditiile in care eu, ca angajat nu am acces la REVISAL.
Stie cineva ce model, tip de raport, adeverinta etc. trebuie sa descarce din REVISALl?
Ca daca ii spun ce trebuie sa descarce si nu o face in continuare, e clar ca lucrurile nu sunt ok.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Multumesc frumos pentru raspuns.
In privinta platii azilului e clar ca el isi asuma acest lucru, nu e o problema in acest sens.
Buna seara.
Doresc sa pun o intrebare: asumarea tutelei pentru o persoana cu dizabilitati psihice se poate face si fara responsabilitate medicala ?
Mai exact : am un prieten care are o verisoara cu schizofrenie, de care are grija, fara a fi tutorele ei legal.
El este cetatean strain si ar dori sa se intoarca in Occident , e o persoana in varsta si vrea sa mai munceasca aclo cativa ani pentru a avea stagiul de cotizare la pensie complet si a se putea pensiona.
Daca isi asuma tutela, poate sa o interneze intr-un azil privat pe verisoara si el sa plece sa munceasca in strainatate, cei de la azil fiind singurii raspunzatori de starea de sanatate a persoanei cu dizabilitati psihice ?
Sau tutela, odata asumata, inseamna ca trebuie sa fie tot timpul langa persoana al carei tutore este ?
Intreb asta, pentru ca tot felul de « binevoitori », inclusiv o doamna avocat, l-au asigurat ca poate sa o interneze pe verisoara bolnava intr-un azil si el sa plece din tara sa munceasca, chiard aca este tutore.
Eu sincer am indoieli ca e chiar asa, dar as dori o parere avizata, care sa ne lamureasca.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc frumos.
Trebuie o sursa de venit pe teritoriul italian neaparat, daca inteleg eu bine. Adica sa fiu angajat la o firma italiana sau sa imi deschid eu o firma/PFA in Italia. Deasemenea, trebuie neaparat sa petrec un numar de zile la resedinta respectiva din Italia. .
Daca inchiriez respectiva locuinta unei alte persoane, legal, platind taxele aferente statului italian, sursa de venit este considerata suficienta? Iar la durata de sedere stiu ca trebuie sa stai cel putin 180 de zile intr-un stat pentru a fi declarat rezident fiscal acolo, dar eu nu doresc neaparat acest lucru. Care ar fi durata minima de sedere in Italia pentru a-mi acordata totusi rezidenta?
Multumesc inca o data. pentru ajutor.
Buna seara.
Daca voi cumpara o locuinta sau un teren in Italia, platind taxe si impozite pentru acestea, pot solicita imediat dupa cumparare rezidenta si apoi cetatenia italiana, dupa 4-5 ani, cum prevede legislatia italiana?
Nu ma gandesc sa locuiesc neaparat acolo tot timpul, vreau sa cumpar o casa drept resedinta secundara.
Vreau sa apelez la aceasta forma de a obtine cetatenia deoarece, pentru a avea mai intai rezidenta, imi trebuie, printre altele, un contract de munca si un contract de inchiriere a unei locuinte in Italia. Or eu locuiesc si muncesc deocamdata in Romania si nu doresc neaparat sa ma mut acum in Italia.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contract de munca neonorat.
Multumesc frumos. Nu a fost tipizatul asta, dar am semnat azi dimineata o hartie ce continea acest tip de informatii.
Răspuns la discuția Contract de munca neonorat.
Multumesc frumos. Am vorbit azi cu ei, mi-au spus ca trebuie sa semnez o notificare prin care sa spun ca nu vreau sa lucrez la ei. Mi-au zis ca au transmis deja c.i.m. in REVISAL, dar nu ma pot obliga sa lucrez pentru ei.
Nu e vorba doar de salariu, dar am aflat mai multe lucruri neplacute despre firma (ore suplimentare neplatite, un patron care trateaza urat angajatii etc. daca stiam de la inceput, refuzam oferta lor).
Buna seara. Am semnat un contract de munca, cu o firma la care trebuie sa incep lucrul de la 1 februarie. Am semnat in urma cu doua saptamani, nu stiu daca au inregistrat contractul meu de munca la autoritatile in domeniu.
Intre timp insa, angajatorul, de la care nu am plecat inca, mi-a marit salariul si as dori sa raman la actualul loc de munca.
Credeti ca ar fi vreo problema daca ii anunt pe cei cu care am semnat de la 1 februarie ca nu mai doresc sa lucrez la ei? (in eventualitatea in care au inregistrat deja contractul meu).
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.