avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate teodorbratulea

Activitate teodorbratulea

Puteti solicita in instantei de judecata sa oblige societatea comercială la plata facturii fiscale

Cel mai bine este să contactati un avocat!

Cu stimpă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
conform Articolul 22 Stabilirea despăgubirilor
(1) Despăgubirea se stabilește și se plătește în conformitate cu prevederile art. 14 , iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanelor prejudiciate prin accidente produse de vehicule aflate în proprietatea persoanelor asigurate în România se exercită împotriva asigurătorului RCA, în limitele obligației acestuia cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenienți forțați.

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
Contractul RCA încetează:
a) la data la care proprietarul vehiculului notifică asigurătorul RCA referitor la transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului, însoțită de documente justificative;
b) la data la care vehiculul este radiat din circulație;
c) la împlinirea termenului stabilit în contractul RCA.
Articolul 8 Desființarea și denunțarea contractului RCA
(1) Contractul RCA se desființează de drept dacă:
a) riscul asigurat s-a produs sau producerea lui a devenit imposibilă înainte de a se naște obligația asigurătorului RCA;
b) producerea riscului asigurat a devenit imposibilă după nașterea obligației asigurătorului RCA.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) și la art. 7 lit. a) și b) , atunci când asiguratul a plătit integral sau în rate prima de asigurare, acesta este îndreptățit să o recupereze proporțional cu perioada neexpirată a contractului RCA, dacă nu s-au plătit sau nu se datorează despăgubiri pentru evenimente produse în perioada de valabilitate a asigurării. În cazul în care asigurătorul RCA este ulterior obligat la plata unor despăgubiri pentru evenimente acoperite prin contractul RCA, asigurătorul RCA este îndreptățit să recupereze de la asigurat prima de asigurare restituită acestuia, la cerere.
(3) Asiguratul are obligația de a informa asigurătorul RCA despre încheierea altor contracte RCA cu alți asigurători RCA și poate opta pentru menținerea în vigoare a unui singur contract RCA. Dreptul de opțiune se exercită o singură dată pe perioada unui an calendaristic și poate opta pentru rezilierea contractelor cu data de intrare în vigoare ulterioară primului contract RCA încheiat.


Acestea sunt cazurile

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
Dvs. trebuie să achitati doar perioada stabilita d elege

(2) Perioada pentru care se acordă despăgubiri ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia cu un vehicul dintr-o clasă similară sau inferioară celui avariat, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada de timp în care proprietarul poate proceda la repararea acestuia, atunci când vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic, conform alin. (3)-(6) .
(3) În cazul în care proprietarul procedează la repararea unui vehicul avariat care nu se încadrează în situația de daună totală economică, perioada menționată la alin. (2) se consideră perioada cuprinsă între data avizării daunei și data constatării avariilor de către asigurător, la care se adaugă:
a) perioada în care proprietarul efectuează demersurile necesare introducerii în reparație a vehiculului, fără ca aceasta să depășească 3 zile lucrătoare de la data efectuării constatării avariilor de către asigurătorul RCA; și
b) perioada de timp justificată necesară reparării vehiculului avariat într-o unitate reparatoare auto; aceasta începe de la data semnării documentelor care fac dovada introducerii în reparație a vehiculului.

Perioada care nu se va incadra in criteriile mai sus menționate va fi achitata de persoana pagubita.

Cel mai bine este să vă consultați cu un avocat!

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
În cazul în care nu vor să recalculeze valoare autovehiculului, trebuie să contestați decizia asiguratorului in instanței si sa solicitati o expertiza mobiliara.

Cel mai bine vă consultati cu un avocat!

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
Bună seara,

Trebuie revizuit contractul de un specialist și a stabili ce puteti face!

Cel mai bine consultuți un avocat!

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro
Răspuns la discuția RCA, amiabila și reziliere
Bună seara,

Dacă încetarea contractului de asigurare RCA se realizează după producerea evenimentului rutier, peroana păgubită nu va avea consecinte negative
Bună seara,

Societatea de asigurări este cea care va plăti despăgubirile pentru accidentul creat. Oricine vă poate chem în judecată, dar nu o să îi fie admisă cererea, în situația de față conform detaliilor oferite de dvs.

Cel mai bine este să vă consultați cu un avocat!

Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
Bună seara,

Trebuie să depuneți o cererea de chemare în judecată/ apel împotriva societății de asigurare pentru a primi întreaga sumă.

Cel mai bine este să vă consultați cu un avocat!
Bună seara,

Trebuie să obțineți o cpoie legalizată după hotărârea definitivă și să deschideți un dosar de executare silită.

Cel mai bine este să vă consultați cu un avocat!