Vecinul are garajul construit chiar la hotar, adica pe o lungime de cativa metrii nu este gard intre noi, ci este spatele garajului. Ce pot face in acest caz ? Eu stiu ca nu ar fi legal sa fie amplasata asa o constructie. Mentionez ca asa am mostenit proprietatea, nu era acolo cand s-a ridicat constructia, acum multi ani.
Neconcordante masuratori.
Am urmatoarea problema: am inceput procesul de intocmire pentru cadastru si nu s-a putut depune dosarul din cauza ca se suprapun dimensiunile cu ale vecinului. Persoana care a intocmit cadastrul pentru vecin este de acord ca sunt diferente si este necesara o actualizare a informatiei cadastrale ( in cartea funciara a trecut 341 mp si in teren sunt 241 mp ). Are nevoie de acordul vecinului, dar acesta refuza sa se refaca documentatia cadastrala, motivand ca este in varsta, bolnav, se interneaza. Ce am de facut in acesta situatie ?
Proces verbal de vecinatate.
Buna ziua ! Urmeaza sa fac efectuez un proces verbal de vecinate si nu stiu care sunt cei indreptatiti sa confirme limitele suprafetelor terenului. O latura este clara, este proprietar al terenului; Dar pentru latura care este la strada, cui ma adresez ? Sau pentru vecinii care stau in casa care apartine ICRAL-ului ( asta se vede pe o schita mai veche ) ? Sau pentru latura care se invecineaza cu un bloc care apare pe schita tot in proprietatea statului ? Multumesc !
Buna ziua ! In urma decesului mamei, voi mosteni o casa cu teren. Cercetand actele ramase de la mama mea, am descoperit o eroare pe care vreau sa o descurc si sa o rezolv. Este vorba de suprafata terenului: pe schita pe care o am apar 235.14 mp, impozitul se plateste pentru 150.60 mp. Cum procedez ? Mentionez ca nu am cadastru, nici act de mostenitor, doar cel de calitate de mostenitor. Multumesc !