avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate AnaActiv

Activitate AnaActiv

Mulțumesc d-le Grecu. Cand am întrebat de normative vroiam sa știu care este distanta legala intr-o astfel de situație deci dacă aceasta distanta de 80 cm este înscrisă în vreun normativ ( cum sa-i spun )/ lege și eventual care este aceasta, ca să pot sa-i trimit o notificare în care sa menționez baza legala.

Adam Grecu a scris:

Ne intrebati pe noi daca lucrarea a respectat normativele.... Pai daca chitul de evacuare se afla atat de aprope de geamul dvs., parerea mea personala este ca nu este bine(aici ar trebui parerea unui specialist in domeniu).
1. Daca vecinul nu modifica de buna voie amplasarea acelui chit de evacuare, faceti o notificare as. prop. de care apartineti (cu nr. de inregistrare).
2. Daca nu se remediaza situatia, puteti sa chemati in instanta vecinul dvs. si firma care a montat CT si chitul de evacuare - pentru acest lucru va trebui sa apelati la un avocat. Vecinul pierde in mod sigur si sa-i cereti si daune materiale (costul serv. avocat).
Succes!

Bună ziua.Vecinul de la apartamentul alăturat a scos tubul de evacuare al centralei termice în condensare ( prin latura mica a balconului sau) poziționat ( tubul) paralel cu fațada blocului la o distanta de circa 80 cm fata de geamul dormitorului meu( măsurat de la capătul tubului pana la marginea ferestrei) , și tot fumul imi bate în geam, neputând sa deschid geamul sa aerisesc. Instalarea a fost facuta cu o firma autorizata dar pt mine e irelevant atâta timp cât acest lucru îmi creaza disconfort. Va rog foarte mult sa-mi spuneți dacă instalarea a respectat normativele și ce prevăd acestea , care e baza legala, și ce pot face legal sa-l detrmin sa rezolve situația.Multumesc.
Bună ziua. Locuiesc la et. 4 intr-un bloc cu 4 nivele. Vecinul de la apartamentul alăturat a instalat pe peretele despartitor dintre proprietățile noastre ( la mine dormitorul - la el bucatarie) hota de bucătărie. Pt. Instalarea hotei, fiind la ultimul etaj, a carotat planseul blocului ( placa de beton acoperita cu carton asfaltat) creând o gaura de 120-150 mm pe unde a scos burlanul de evacuare a hotei.
Va intreb:
1. Pt. a găuri planseul blocului era necesar obținerea unei autorizații de construcție?. Precizez ca blocul este construit pe stâlpi de susținere și cadre de beton.
2. Zgomotul si vibrațiile produse de hota în funcțiune (1 ora, 2 ore, 3 ore) se simte la mine în casa foarte deranjant, casa mea a devenit incinta acustică. Intrucât pe cale amiabila nu am reușit sa-l fac să inteleaga ca zgomotul este de nesuportat, ce soluție as avea sa rezolv aceasta situație sa-l determin pe vecin sa mute hota pe peretele opus- în "interiorul " apart. lui.
Mulțumesc.
Înregistrările audio de aceasta natura pot constitui mijloc de proba intr-un eventual proces civil? Mulțumesc.

ynocentta a scris:

Asteptati sa va dea in judecata
Reclamantul,conform disp in vigoare detine obligatia legala sa probeze acuzele
Greu de crezut ca vecina detine document legal in acest sens

Mulțumesc f. mult.

hob a scris:

inchiderea fiind facuta in urma cu 20 de ani,nu mai puteti fi amendata de primarie in cazul lucrarii neautorizate...dar sunteti obligata in continuare sa autorizati lucrarea si orice modificare facuta

vecinul poate sa participe la ce sedinta vrea....nu are vreo relevanta daca e prezent,dar probabil are mult timp liber

Mulțumesc. Va mai deranjez cu o întrebare.In situația în care voi câștiga procesul (ma bazez pe dispozițiile art. 31 din Lg. 50/1991 referitor la prescrierea faptei în termen de 3 ani de la terminarea lucrarilor) ,voi putea sa înlocuiesc vechiul termopan cu care am inchis balconul cu unul nou (pt. ca s- a degradat)?.

latka a scris:

Pe portalul justiției (pagina judecătoriei respective) se găsesc toate informațiile legate de desfășurarea procesului dvs., sunt publice. La fel ca și ședința de judecată.

Un vecin m-a reclamat pentru lipsa autorizatie inchidere balcon, am fost amendata de Primarie ( fără ca inspectorul care a venit sa verifice sa-mi spună cine m- reclamat , dar eu bănuiam persoana ).Am făcut plângere contraventionala motivând închiderea balconului cu mai bine de 20 de ani în urma -pot proba cu martori- urmează judecarea contestației în luna martie. Intr-o zi intalnindu-ma întâmplător cu vecinul în cauza mi-a urat succes la proces (ironic evident) și ca o sa fie și el în sala de judecata..Întrebarea mea este de unde știe el data procesului atâta vreme cât eu ma judec cu Primaria, nu cu el și dacă are dreptul sa participe la ședința de judecata.Multumesc.