avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Nico / pizza pe lemne

Activitate Nico / pizza pe lemne

Imobilul NU este comod partajabil in natura. !!!
Casa de locuit. P+M. in care sunt formate doua apartamente fiecare ap. 3 camere bucătărie baie , debarale , utilități separate . Casa are intrări separate opuse in imobil sii din strada porți separate .

Instanță a cerut expertului să răspundă ,, Dacă imobilul are două intrări separate si daca se pot forma doua apartamente "
Expertul desemnat de instanță a concluzionat din nimic ,,, absolut nimic ,,, fără o minimă explicație de unde a luat soluția si în consecință a concluzionat. ,, Imobolul nu este comod partajabil in natura "
mai mult in schiță care a făcut-o lipsesc doua camere din șase camere câte exista !

instanță a cerut Expertului , revenire ,, Completare la raport de expertiza "
Completare la raport de expertiza NU conține nimic absolut nimic din ceea ce instanța de J a cerut
Și de data aceasta expertul NU a răspuns la absolut nimic in ceea ce a cerut instanța , ba a mai mult a adăugat elemente de diferite materiale de construcție ale imobilului la care în consecință a răspuns
,, Datorită soluției constructive Imobilul NU este comod partajabil in natura "

Acum sunt in APEL deoarece instanța s-a pronunțat la o hotărâre de principiu a unei variante de partajare , adică a si numit un executor J .
A fost respinsa cererea mea reconventionala a unui partaj in natura art 676 punct 1. partajul ,,proporțional cu cota parte a fiecărui proprietar "
A admis cererea reclamantului Întreg imobil partaj art 676 cod.pr.civ rap la 991 cod prod.civ
Art 991 cod.pr.c este o excepție si numai pentru cazul in care un imobil nu se poate împărți

lucru care lam semnalat instanței ca creerea de chemare este o cerere imorala si ilegala sa ceri sa vinzi un bun care nu i-a aparținut niciodată reclamantului o proprietate imobil 1/2 sa ii vinzi moștenirea rămasă de la doi frați prin executor .

Sunt in perioada celor 15 zile apel , au mai rămas 12 zile .
La judecătorie la grefieri NU este dosarul si nici pe portal NU se poate accesa sa se vadă ultimele doua încheieri de ședință sa știm datorită a cărui fapt sa ajuns aici .

Eu si familia mea nu vream sa se vândă apartamentul prin executor judecătoresc
Casa cu doua apartamente partajate deja ??? se vinde in baza art 991 cod pr.c la cererea uneia dintre părți ???
sau imobilul comod partajabil in natura "
! casa are vedere directa la judecătorie !

Cu Respect aștept cu interes răspunsuri ale dumneavoastră .
Știu ca mai am o postare cu imobilul NU partajabil , am fost amăgit sa cred ca aceasta expertiza a fost respinsa si ca este agreata cealaltă expertiza topo făcută corect de celalalt expert topografic dar atenție acestuia nu ia cerut instanța sa dea o soluție ,, daca este partajabil imobilul sau nu este partajabil
Foarte bun răspunsul dumneavoastră !
Judecător ul NU dă decât ceea ce sa cerut. !
Eu sunt în prezent in un proces de partaj 1/2 imobil
imobil cu doua apartamente formate de după naționalizare , ?1960 anul
Cererea de chemare in J a reclamantului a fost partaj in baza art 991 cod.pr.civ.
adică cerere directa de vânzare a întreg imobil ! imobilului 1/2 parti un imobil cu doua apartamente cu 3 camere bucătărie baie , apartamente aproximativ identice , ( un apartament are mai mult casa scării si doua debarale) .

CERERE RECONVENTIONALA. . COTA PARTAJ
O cerere reconventionala bineînțeles taxată de timbru ar rezolva ??? problema unui partaj ,,,, in natură un apartament !!! si in executare silita celălalt apartament !!!
știu ca suna paranoid/straniu dar sunt in această situație real decrisa .

Foarte Bun răspunsu dumneavoastră
Daca nu are o cerere prin care se pretinde cota majorata nu o poate da, indiferent de probele din dosar (nu ii permite legea).

Exact așa cum am și eu probe si cu tot cu probe îmi pot pierde casa/apartamentul , imobil rămas moștenire la doi frați care NU se înțeleg si dintre care unul a găsit o metoda de răzbunare in a cere acțiune de partaj art. 676 cu referire la art 991 cod.prod.civ

Vă salut din Hamburg / Germania
Cu respect pentru. Doamna avocat Gabriela Gerber
Buna ziua,
va Multumesc tuturor pentru bunavointa de a raspunde intrebarii mele, m-ati lamurit si aveti dreptate in legatura cu practica expertilor/expertizelor Tehnice judiciare … expertize veritabile /neveritabile , care stabilesc o solutie finala de ex.acest caz ,,imobilul nu este comod partajabil in natura “ . Instanta , la cererea uneia dintre parti ofera posibilitatea de a se formula obiectiuni la raportol de expertiza sau , alt expert/experti pentru o noua expertixa tehnica . in acest caz Sa constatat din expertize ca sunt doua apartamente cu intrari separate cu suprafete aproximativ egale , 99mp parter si respectiv 99,6mp+7mp casa scari pt mansarda . sa facut schita /pe apartamente . Se vede ca ,,suprafetele NU sunt egale ‘’ sau altceva ,, solutia constructiva difera “ care duc la solutia finala ,, imobilul nu este comod partajabil “ Asa ca prin exprimarea mea ,, Cum poate un expert desemnat de instanta sa srie concluziile finale TOTAL FALSE ! Unde ma pot adresa ??? fiind bine stiuta directia in care se indreapta acest imobil ,,,, klar se duce direct in vanzare prin exe,,,,, ! Deci concluziile finale ale expertului NU mai sunt TOTAL FALSE !

Cererea de partaj a reclamantului, a fost formulată în baza art. 676 Cod proc.civ. cu referire la art. 991 Cod proc.civ., care prevede vânzarea apartamentului prin executor dacă părţile nu se înţeleg sau dacă imobilul nu este comod partajabil. Paratii cer Referire tot la art. 676 Cod proc.civ. , taxati cu cerere reconvenţională, la care cer pct.( 1) ,, un partaj în natură ½ cota-parte , ori de câte ori este posibil.
Acum Instanţa a dispus efectuarea unei expertize de evaluare, probă solicitată de reclamant, pentru stabilirea valorii de piaţă a imobilului teren înscris în CF nr….. per/unitatea locative din schita topo.
Reclamantul spune ca o mansarda este mult mai ieftina fata de un parter cu caramizi .

Intrebare ?
? ce variante de partaj ? pot fi premise de lege , dupa expertiza de evaluare a acestui imobil P+M format din aceste doua apartamente , unul la parter si unul la mansarda .



Art. 676. Regulile privitoare la modul de împărţire
(1) artajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar.
(2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.
Imobilul NU este Comod Partajabil ! din Concluzii Finale in expertiza Imobil Constructie in un proces de partaj judiciar ;
la un imobil casa de locuit P+M cu Doua Intrari Separate ! 143 mp la sol , aria utila la parter 99.0 mp / 99.6 mp la mansarda si 5 arii teren cu deschidere mare la strada , casa fiind pe colt in oras zona 1 . Cum poate un expert desemnat de instanta sa srie concluziile finale TOTAL FALSE ! Unde ma pot adresa ??? fiind bine stiuta directia in care se indreapta acest imobil ,,,, klar se duce direct in vanzare prin exe,,,,, !