avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate maddo25

Activitate maddo25

Buna ziua,
Se poate ca un angajator instituție publica sa plătească retroactiv sporul de handicap de 15% pentru lunile in care nu l-a acordat angajatului?
Practic angajatorul a admis certificatul de handicap din luna mai și a aplicat scutirea de impozit începând cu acea data, dar nu a aplicat și acordarea sporului.
Multumesc!
Multumesc pentru răspuns!

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de text de lege. ..acționează principiul conform căruia este permis tot ce nu este interzis.

Ma puteți ajuta cu un cadru legal, va rog? Sau prin ce argumente combat refuzul de înscriere al dosarului?

adin67 a scris:


Nu
maddo25 a scris:

Buna ziua!
Blocarea posturilor la buget de la 1 Iulie 2022 implica și înghețarea promovării a personalului in trepte profesionale?
Multumesc!



Buna ziua!
Blocarea posturilor la buget de la 1 Iulie 2022 implica și înghețarea promovării a personalului in trepte profesionale?
Multumesc!
Răspuns la discuția Adeverința medicală angajare
Medicul de medicina muncii a luat in evidentă dosarul pe care eu l-am prezentat, legat de afecțiunea pe care am avut-o, a scris ca sunt apta și nu a menționat pe fisa pe care a înregistrat-o la angajator nimic legat de dosar. Va multumesc foarte mult pentru timpul dumneavoastră!
Răspuns la discuția Adeverința medicală angajare
Ei întâi m-au angajat, la 11 zile de angajare am fost trimisa la medicina muncii contractata de către instituția care M-a angajat.
Problema reiesea de la sintagma “nu este in evidență cu boli cronice”, scris pe adeverința de la medicul de familie depusă la concurs, din acest motiv nu imi poate lua in evidentă certificatul de handicap, pe care eu l-am dus ulterior angajării (nu l-am dus de la început deoarece era expirat. Am aflat mai târziu, îdatorită legii cu pandemia toate documentele mai sunt valabile încă 3 luni după terminarea stării de alerta).
Buna ziua! Doresc sa va adresez o întrebare legată de adeverința solicitată la înscrierea unui concurs, dacă este obligatoriu sa fie trecut de medicul de familie ca cel in cauza a suferit de o boala neoplazică in trecut. După angajare s-a adus un certificat de handicap pentru încadrare in grad de handicap care solicita nereținerea impozitului pe salariu, care a fost refuzat pe motiv ca nu a fost declarat in adeverința de la medicul de familie boala neoplazică. Cum se poate proceda in acest sens? Se poate înlocui adeverința sau solicita clarificări la medicul de familie? Menționez ca la medicina muncii s-au adus acte doveditoare bolii care acum este in remisie. Multumesc!
Buna ziua! Dupa schimbarea specializarii si implicit a spitalului platitor (3 ani in specialitatea X), nu mi s-a adaugat sporul de vechime pe fluturas timp de 2 ani. Desi am dus toate actele la angajare, inclusiv lichidarea. Contractul nu era gata dupa ce l-am semnat (aparent nu era semnat de director), prin urmare dupa 2 ani, cand m-am dus sa clarific problema cu sporul de vechime mi s-a spus ca nu am dus actele de vechime de la vechiul spital. Am facut cerere pentru acordare retroactiva a banilor pierduti, insa mi s-a raspuns ca nu se poate acorda retroactiv. Cred ca vechimea in munca o poate verifica orice angajator.
In acest caz, optiunea ramasa este de actiune in instanta?