avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Cici29

Activitate Cici29

Răspuns la discuția Uzufruct viager - credit banca
Bună ziua!ma aflu în litigiu cu ANAF din 2014.
În 2019 am cumpărat un apartament in rate pe numele minorului cu dreptul de uzufruct viager eu,mama minorului.in contract s-a precizat ca în fata notarului eu plătesc suma cota parte a uzufructului viager,iar ratele urmează sa fie achitate de mine în numele minorului proprietar pe nuda proprietate.
Acum în 2022,în extrasul de carte funciara al apartamentului îmi reiese ipoteca pe uzufruct viafer din partea ANAF .exista riscul sa fiu executata silit ,iar copilul minor fiind sa își piardă și el dreptul de proprietar asupra nudei proprietăți?
Nu știu dacă am formulat corect,sper ca m-am făcut înțeleasă. Va rog ,dacă se poate un răspuns sau ce pot face în situația de fata.
Răspuns la discuția Executare silita

Apartamentul a fost plătit 10 mii de euro în fata notarului reprezentând uzufructul,iar dif de 29 de mii a fost plătită eșalonat în rate pe o perioada de 6 luni ,în contract fiind specificat ca imi asum eu obligația în numele minorului de
De a plăti aceste rate lunare

Cum a dobândit minorul imobilul, prin donație sau moștenire`? Că bani presupun ca nu avea să-l cumpere.

Apartamentul a fost cumpărat în rate pe o perioada de 6 luni ,suma totala a ratelor reprezentând 29.000 de euro ,în contract specificandu-se ca ratele vor fi plătite de mama minorului,iar în fata notarului au fost plătiți 10.000 euro reprezentând partea de uzufruct.
Bună ziua!dețin uzufruct viager al unui imobil și în urma unor litigii cu ANAF mi s-a emis titlu executoriu pe uzufruct viager.pot fi executata silit ?nuda proprietate aparținând minorului meu în vârstă de 11 ani .ce pot face?exista riscul sa pierd apartamentul în totalitate?Va mulțumesc pentru răspuns.