avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate Buttercupsquash88

Activitate Buttercupsquash88

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


w_v_w_v a scris:

(...) Apucati-va si cititi legea

Cand va doare ceva va apucati sa cititi texte medicale, sau va adresati unui expert? Eu asta am crezut ca fac aici (ca un prim pas gratuit inainte de a apela la serviciile unui avocat pentru sfaturi oficiale). Am citit legea, dar daca acesta nu este domeniul meu de activitate prefer sa intreb decat sa ma las pe cea ureche ca am inteles, chiar daca prin intrebari atrag dispretul unei persoane ca dvs.

In general, daca nu aveti nimic util de contribuit inafara de regurgitat un link si muuuulta aciditate, mai bine lasati-va de 'oferit ajutor' pe acest forum pentru ca nu sunteti de ajutor. Chiar deloc.

Apucati-va si cititi legea 196/2018
[ link extern ]
Din tot textul dv se intelege ca Mitica e singurul care stie legea si dv si restul locatarilor va jucati de-a administratia.
De ce nu il puneti pe Mitica presedinte si atunci nu va mai avea pe cine sa dea in judecata si ar face tot ce trebuie.
Dupa ce cititi legea aia o sa vedeti ca MITICA are dreptate.


Multumesc pentru raspuns si pentru amabilitate, avand in vedere celalalt raspuns este clar ca nu toata lumea este la fel.

Re: intrebarea a 2a, avem voie sa functionam fara existenta unui comitet executiv + presedinte, ca functii? Lipsa functiilor sau refuzul proprietarilor i-ar putea da lui Mitica vreun motiv sa inceapa inca un proces?

Multumesc din nou, voi reveni cu cererea catre fostul presedinte sa facem adunare generala pentru vot. Exact asta speram sa aflu, el vroia sa culeaga semnaturi fara adunare
ynocentta a scris:

Exista legea nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor d eproprietari care impune obligatia asociatiei de proprietari ca pentru intretinere si reparatii parti comune condominiu sa constituie si sa actualizeze fond de reparatii
daca Mitica este reclamagiu...nu insemna ca orice solicita are si temei legal ex
lezarii drepturilor sale in ceea ce vizeaza spatiile comune.

Pentru executarea de reparatii parti comune cxare implica fonduri financiare apreciabile,este necesar sa existe acordul participantilor la adunarea generala,care poate fi convocata de catre presedite,comitet executiv sau minimum 20% dintre membrii proprietari
1-Adunarea generala poate mandata orice proprietar sa desfasoare demersuri in numele si in beneficiul asociatiei de proprietari
2-Avand in vedere frica fata de eventualele plangeri/actiuni a le lui Mitica este de preferat ca toate hotararile ,sa fie adoptate de catre participantii la adunarea generala convocata conform disp L nr 196/2018 astfel incat sa nu poata fi contestata de catre reclamagiul blocului
Succes !


Presedintele si toti membrii CEX al asociatiei de proprietari si-au dat demisia, nimeni nu vrea posturile de 6 luni de zile - cateva intrebari.

Contextul demisiilor, pe scurt: conflictul activ cu un membru al asociatiei de proprietari, fost membru CEX, caruia o sa-i spun Mitica (pentru ca ma simt de parca traiesc intr-un episod din 'd-ale lu' Mitică).

Mitica a deschis un proces acum 6 luni impotriva administratiei, impotriva presedintelui si impotriva a 2 companii care detin apartamente in bloc. Nu este primul proces pe care Mitica il deschide impotriva asociatiei, este primul in care a vizat presedintele si unii membri ai asociatiei (nu eu) si in care cere daune.

Eu am avut ghinionul sa cumpar apartamentul intre cele 2 procese ale lui Mitica si inainte sa ceara daune in valoare de 10,000 euro. Nu am fost informata de catre vanzator de procesul anterior si de situatia tensa intre Mitica si toti ceilalti proprietari.

Tot CEX si-a dat demisia pentru ca nimeni nu mai vrea sa aiba de-a face cu Mitica. Aparent, daca si inainte de procese era mare fan al reclamatiilor scrise, ba chiar si dupa demisia comitetului executiv, la care a fost martor in AG, Mitica tot a recurs la reclamatie scrisa adresata presedintelui cand nu mergea liftul (avarie Enel), reclamatie pe care probabil o va adauga la instrumentarul urmatorului proces pe care il va deschide impotriva asociatiei. Daca stiam de Mitica, sincer... nu mai cumparam aici.

Problema zilei: tencuiala de pe o latura a fatadei condominiumului. Cativa proprietari membrii ai asociatiei suntem dispusi sa contribuim o suma mai mare fiecare, in avans, pentru a acoperi costurile lucrarilor refacerii fatadei (bloc vechi dar fara expertiza). Dar, fatada este proprietate comuna. Si lui Mitica ii place sa dea in judecata pe motivul lezarii drepturilor sale in ceea ce vizeaza spatiile comune.

1) Avem voie sa il mandatam pe fostul presedinte CEX sa se ocupe de lucrarile de reparare ale fatadei? Sau, pe oricine?

1.1) daca Da, trebuie sa facem mandatul prin vot unanim al tuturor proprietarilor membri ai asociatiei, pentru ca este vorba de spatiu proprietate comuna (eu asa cred), sau putem face mandatul prin obtinerea semnaturilor tuturor proprietarilor (asa spune fostul presedinte)? Nu vreau sa-i dam vreo oportunitate lui Mitica pentru un viitor proces pe motivul fatadei, dar avem nevoie de reparatii (chiar si Mitica insista ca e nevoie de ele, DAR Mitica nu este de acord sa se faca absolut nimic atata timp cat nu exista comitet executiv).

2) avem voie sa functionam fara existenta unui comitet executiv? Avem voie sa mandatam diferiti membri ai asociatiei de proprietari pentru diferite task-uri, daca toata lumea refuza sa fie membru CEX sau presedinte?

2.1) este aceasta (mandate pe task-uri + adunari generale mai dese ) cea mai buna strategie prin care care ceilalti proprietari ne putem pastra distanta fata de Mitica in acelasi timp in care facem lucrurile 'ca la carte', pentru a evita viitoare procese? Incercam sa fim "destepti si fara frica" in viitoarele relatii cu Mitică.

Multumesc pentru atentie si pentru ajutor.

Sunt in procesul de a cumpara un apartament. Ca acte juridice, au prezentat 2 contracte VC si un proces verbal de predare silita al apartamentului. Acest proces verbal este facut in temeiul unei sentinte civile din 2014 de la Judecatoria Sectorului 6.

Am citit aici cum ca dosarele finalizate nu se mai regasesc pe portalul just.ro. ma poate sfatui cineva cum pot accesa acest dosar finalizat? Multumesc.
Suprafata e corecta (comparatie releveu cu actele de vanzare), doar in anunt pusesera cu vreo 10mp in plus dar in acte e ok.

Eu l-as considera cu 3 camere, a 4a e camera de serviciu si sub suprafata minima sa fie considerata camera. Dar la cadastru si in toate actele a fost trecut dintotdeauna cu 2 camere.

Din vestibulul de intrare se intra in 2 camere, care intre ele au o usa fluture (sau cum i se zice). Pe releveu sunt trecute 'living' si 'sufragerie' iar in documentele juridice ce e 'living' in releveu e trecut 'hall' si nu e considerat camera (desi nu este hol de trecere).

Nu prea inteleg cum de a fost acceptat releveul gresit de la cei de la cadastru si pus la dosar. Dar, o data ce greseala a ajuns acolo, e de datoria proprietaror curenti sa refaca releveul pe timpul si cheltuiala lor... nu?

Schita (releveu) gresita, poate cauza probleme pe viitor?

Buna ziua

Sunt in procesul achizitionarii unui apartament cu banii jos.

Apt a fost listat in anunt ca si 4 camere. Releveul il arata cu 3 camere. Iar la cadastru si in actele originale de vanzare-cumparare, are doar 2 camere.

Releveul gresit este cu stampila si semnatura.

Releveul gresit, de 3 camere, a fost predat pentru evaluarea imobiliara, care a contat mult in procesul de negociere.

Cei de la juridic de la agentia intermediatoare incearca sa ma convinga sa finalizez achizitia fara alte schimbari, au spus ca cadastrul nu se poate schimba, dupa ce au sunat ei la un cadastrist.

Eu sunt nelamurita, nu tot vanzatorul ar trebui sa se ocupe de corectarea releveului care este gresit dar este acum la cadastru, inainte de finalizarea vanzarii? Daca eu merg inainte asa, cat timp si cati bani voi pierde in viitor pentru a rezolva chestiunea asta?

Va sunt recunoscatoare pentru orice sfat

Multumesc