avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate lilly333

Activitate lilly333

Buna ziua, am si eu o intrebare dar intai vreau sa dau niste detalii despre contextul situatiei. Un prieten a avut o sentinta la inchisoare cu executare pe o perioada de sub 2 ani si a iesit din inchisoare cu eliberare conditionata dupa 1 an si 3 luni iar de cand a iesit a trecut aproximativ 1 an si 6 luni timp in care nu a mai avut nici o problema cu legea. Cand a fost retinut, a fost legitimat pe strada si politistii au realizat ca are un mandat de retinere si atunci l-au arestat. In acel moment el avea o cantitate mica (2-3 grame) de canabis asupra lui pe care politistii au confiscat-o dar nu i s-a intocmit dosar penal pentru aceasta fapta la momentul respectiv. Acum, dupa aproape 3 ani de cand s-a intamplat acea fapta, a fost sunat ca are un dosar penal pentru ea si ca trebuie sa se prezinte la sectia de politie, in calitate de suspect sa dea declaratie. Intrebarea mea este ce se poate intampla in acest caz? Este vreo posibilitate ca el sa fie retinut din nou si incarcerat? Avand in vedere ca fapta s-a intamplat inainte sa fie eliberat conditionat, dupa intelegerea mea a legii, nu ar trebui sa fie considerata recidiva. Ma puteti ajuta va rog sa inteleg mai bine situatia?

Va multumesc cu recunostinta!
Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti va rog daca cineva a primit initial o condamnare la 1 an de închisoare cu amanare apoi in timpul termenului de 2 ani de probatiune a mai savarsit alte 3 infractiuni, 2 fiind recidive ale aceleiasi infractiuni iar acum se afla in inchisoare executant o pedeapsa totala de 1 an si 11 luni de inchisoare, poate beneficia de o reducere de pedeapsa prin prescrierea primei pedepse daca fapta respectivă s-a intamplat in 2018?
Buna ziua, prietenul meu a fost arestat si detinut initial la penitenciarul Oradea, acolo a facut cerere de a fi transferat la Timisoara, el avand domiciliul si familia acolo. Ajuns acolo a constatat ca este mai rau tratat decat la Oradea, de exemplu el fiind nefumator a fost bagat intr-o camera de 18 persoane printre care si fumatori. Eu recent m-am mutat intr-o localitate aproape de Oradea si imi pot face buletin aici. L-ar ajuta asta sa poata face din nou cerere de transfer inapoi la penitenciarul Oradea, ar mai fi posibil? Va multumesc anticipat.