avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere pedeapsa in timpul executarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere pedeapsa in timpul executarii

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti va rog daca cineva a primit initial o condamnare la 1 an de închisoare cu amanare apoi in timpul termenului de 2 ani de probatiune a mai savarsit alte 3 infractiuni, 2 fiind recidive ale aceleiasi infractiuni iar acum se afla in inchisoare executant o pedeapsa totala de 1 an si 11 luni de inchisoare, poate beneficia de o reducere de pedeapsa prin prescrierea primei pedepse daca fapta respectivă s-a intamplat in 2018?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:46, 4 Decembrie 2022
Nu pedeapsa se prescrie, ci raspunderea penala pentru fapta comisa, daca n-a fost intre timp pedepsita printr-un verdict ramas definitiv.
Daca ar beneficia de prescripție ar dispărea o condamnare.
Daca ar fi recidivă ar scapa de închisoare.

Insa, trebuie analizat...

Scris din București 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Recidiva Sergiu88 Sergiu88 Am recidivat la aproape un an de la terminarea probațiunii! Menționez că am fost oprit de organ abilitat, pt conducerea unui autovehicul fără permis de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sergiu_23 sergiu_23 am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)