avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal deschis retroactiv dupa eliberarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal deschis retroactiv dupa eliberarea conditionata din penitenciar

Buna ziua, am si eu o intrebare dar intai vreau sa dau niste detalii despre contextul situatiei. Un prieten a avut o sentinta la inchisoare cu executare pe o perioada de sub 2 ani si a iesit din inchisoare cu eliberare conditionata dupa 1 an si 3 luni iar de cand a iesit a trecut aproximativ 1 an si 6 luni timp in care nu a mai avut nici o problema cu legea. Cand a fost retinut, a fost legitimat pe strada si politistii au realizat ca are un mandat de retinere si atunci l-au arestat. In acel moment el avea o cantitate mica (2-3 grame) de canabis asupra lui pe care politistii au confiscat-o dar nu i s-a intocmit dosar penal pentru aceasta fapta la momentul respectiv. Acum, dupa aproape 3 ani de cand s-a intamplat acea fapta, a fost sunat ca are un dosar penal pentru ea si ca trebuie sa se prezinte la sectia de politie, in calitate de suspect sa dea declaratie. Intrebarea mea este ce se poate intampla in acest caz? Este vreo posibilitate ca el sa fie retinut din nou si incarcerat? Avand in vedere ca fapta s-a intamplat inainte sa fie eliberat conditionat, dupa intelegerea mea a legii, nu ar trebui sa fie considerata recidiva. Ma puteti ajuta va rog sa inteleg mai bine situatia?

Va multumesc cu recunostinta!
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 05:39, 6 Noiembrie 2024
Bună dimineața! Este recidivă pentru că prima condamnare era definitivă când l-au arestat pentru a fi încarcerat. Prietenul dumneavoastră va fi condamnat si se va retine și starea de recidivă. Nimeni nu poate specula cu privire la pedeapsa ce o va stabili judecătorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca mihai1999 mihai1999 Buna-ziua, As dori sa stiu cand ma pot reabilita pentru o infractiune savarsita in anul 2002, dar ramasa definitiva in anul 2003, la care am fost condamnat ... (vezi toată discuția)
Infractiunea articolul 85 simian28 simian28 buna ziua,am fost oprit de politia rutiera circuland cu numerele provizorii expirate de 20 de ore,politisti mi-au intocmit dosar penal,am citit legea am vazut ... (vezi toată discuția)