avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiunea articolul 85
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiunea articolul 85

buna ziua,am fost oprit de politia rutiera circuland cu numerele provizorii expirate de 20 de ore,politisti mi-au intocmit dosar penal,am citit legea am vazut incadrarea de 1-3 ani,acum intervine alta problema care as vrea sa ma ajutati sa o lamuresc,am suferit o condamnare cu inchisoarea de 3 ani si 6 luni si am fost eliberat conditionat ,mi-a ramas de executat 1 an,eu am fost eliberat in urma cu 2 ani,deci eliberarea conditionat nu am incalcato,se presupune ca am executat pedeapsa sau acum daca ma vor condamna mi se va adauga si restul de pedeapsa neexecutat din cealalta condamnare ,as vrea sa lamuriti cu aceasta chestiune si daca nu am fost clar in exprimare va rog sa ma intrebati si alte detalii,va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: simian28 , utilizator 18:44, 3 Februarie 2013
Dacă noua infracţiune nu a fost săvârşită în termenul de încercare după liberarea condiţionată, şi nu există rest de pedeaspă, nu are cu ce să se contopească potenţiala nouă pedeapsă.
Însă, ţinând cont de faptul că încă nu sunteţi reabilitat judecătoreşte, se va reţine starea de recidivă şi ca atare se poate adăuga un spor pentru recidivă.
va multumesc mult pt raspuns,sa vad daca am inteles bine totusi,fapta sa intamplat chiar ieri:D, la 2 ani de la eliberarea conditionata,deci nu eram in termenul de verificare,sunt constient ca au sa tina cont la judecare de recidiva si sa imi aplice o pedeapsa mai mare,dar eu neincalcand eliberarea conditionata sa inteleg ca acel rest de un an nu au sa il mai adauge la aceasta condamnare??...da nu am indeplinit termenul de reabiltarea...va multumesc
Deci dacă a expirat termenul de încercare, este ok, în sensul că nu mai există rest de pedeapsă care să poată fi adăugat la potenţiala pedeapsă pentru ceea ce s-a petrecut ieri.
Dar câtâ vreme nu sunteţi reabilitat, se reţine starea de recidivă, din păcate...nu ştiu ce să zic, poate scăpaţi cumva de această năpastă:)
va multumesc mult sunteti draguta ,ma-ti lamurit ,acum sper sa o scot macar la minimul sau sub minimul special,poate se va tine cont de cele 20 de ore decand expirasera,ciudat este ca am comis aceasta infractiune in nestinta de cauza,sotia mea a fost cea care a ridicat autorizatia in data de 3 ianuarie nu eu personal,gresala mea este ca am mers pe o logica proasta de calcul adica perioada 3 ianuarie 3 februarie insumand 30 de zile,poate timpul mic scurs de la expirare il voi folosi ca circumnstanta atenuanta cel putin pentru a scapa de un eventual spor din cauza recidivei...va multumesc mult pt ca mi-ti luat o piatra de pe inima .nu mai aveam rabdare pana maine sa obtin o consultatie la un avocat, eu sunt din sibiu daca sunteti de aici sau din zona va rog sa imi trimite-ti un nr de telefon pe mesaj privat daca va intereseaza aceasta speta si nu aveti prea multe alte cauze la care lucrati ,partea financiara nu este o problema...va multumesc mult si toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis recidivist tudorel78 tudorel78 buna ziua va rog sami explicati si mie la ce sa ma astept ,am fost condamnat la 1an si 2 luni cu suspendar in acest timp am fost prins fara permis din nou si ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
Sentinta alcool la volan sabin_is sabin_is Buna ziua! In urma cu un an am fost prims cu o alcolemie de 1.75 in sange. Am primit in urma cu o luna 1 an de inchisoare de suspendare, anularea permisului si ... (vezi toată discuția)