avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis recidivist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis recidivist

buna ziua va rog sami explicati si mie la ce sa ma astept ,am fost condamnat la 1an si 2 luni cu suspendar in acest timp am fost prins fara permis din nou si condamnat la 2 ani si 4 luni cu executare .am fost arestat in 2008 si eliberat in oct.2009 unde am ramas cu coada 1 an ,in 2012 din cauza unor motive personale am folosit auto personal ,fara sa posed permis facandumise din nou dosar penal ,la ce pedeapsa sa ma astept acum , astept raspuns urgent va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorel78 , utilizator 13:21, 26 Septembrie 2012
Va aflati in recidiva post-executorie:

Cod penal:

ART. 37
Recidiva

b) când după executarea unei pedepse cu închisoare mai mare de 6 luni, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după împlinirea termenului de prescripţie a executării unei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an;

ART. 39
Pedeapsa în caz de recidivă

În cazul recidivei prevăzute în art. 37 alin. 1 lit. b), se poate aplica o pedeapsă până la maximul special. Dacă maximul special este neîndestulător, în cazul închisorii se poate adăuga un spor de până la 10 ani, iar în cazul amenzii se poate aplica un spor de cel mult două treimi din maximul special.

Dacă după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi mai înainte ca pedeapsa să fi fost executată sau considerată ca executată, se descoperă că cel condamnat se află în stare de recidivă, instanţa aplică dispoziţiile din alin. 1 în cazul recidivei prevăzute în art. 37 lit. a) şi dispoziţiile din alin. 4 în cazul recidivei prevăzute în art. 37 lit. b).
Dispoziţiile alineatului precedent se aplică şi în cazul în care condamnarea la pedeapsa detenţiunii pe viaţă a fost comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii.
va multumesc pentru raspuns domnului av.Lucian as m-ai dori un raspun ,va rog foarte mult sami spuneti si mie daca as putea lua o pedeapsa m-ai mica care ar fi aceea va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minimul si maximul special calafeteanu calafeteanu Buna seara .Va rog sa imi spuneti care este minimul special si maximul special intr/o incadrare a unei fapte penale,respectiv vatamare corporala grava 3/12 ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa fapte multiple robomax robomax recent dupa ce am avut o problema am intampinat inca una. daca am de exemplu 5 fape.mi se da pedeapsa cea mai mare plus o treime din total? daca recunosc ... (vezi toată discuția)