avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate B.Ionela

Activitate B.Ionela

Și cum as putea cere asta mai exact? Cer demisie sau exista o cerere anume care sa nu afecteze transferul?

Cornel Vasile a scris:

Da, se poate sa încetati activitatea la proiectul actual.

Bună ziua! As dori sa știu dacă se poate în cazul unui transfer intern( aceeași companie, proiect diferit) se poate sa încetez activitatea la proiectul actual. Am 2 săptămâni de așteptat pana începe cel de.al doilea proiect, am fost deja anunțată ca sunt acceptata trebuie doar sa semnez actele. Dar continuarea activității la proiectul actual îmi este imposibila deoarece au modificat programul la ture de noapte, ceea ce nu mi-a fost menționat la angajare, mi s.a promis flexibilitate și posibilitatea unor schimburi de tura, ceea ce nu se mai aplica se pare.
Am cum sa nu lucrez pana trec cele 2 săptămâni și sa nu fie afectat transferul ?
Răspuns la discuția Clauza payback
"astfel ca in conditiile art. 195 alin. (1) din Legea nr. 40/2011 nu poate avea initiativa incetarii
contractului individual de munca pe o perioada de cel putin 2 luni de la data finalizarii
programului de instruire si pregatire profesionala."
Sper ca am inteles corect ce mi-ati cerut. Multumesc pentru ajutor!
Multumesc frumos!!
In cat timp poate fi indeplinita cauza payback, cat timp are angajatul sa plateasca banii respectivi daca demisia are loc in perioada de proba si automat nu va exista un preaviz? Nu e mentionat nicaieri in contract sau acte aditionale, se poate ajunge la o intelegere cu angajatorul?
Nu, absentele sunt motivate, deci nu a fost nici o problema.
Da contractul este pe perioada determinata. Multumesc!
Daca perioada de proba este mentionata ca fiind " 30 de zile lucratoare" asta inseamna de luni pana vineri desi eu nu am participat, daca am fost absenta motivat de exemplu cand ma intorc la munca sunt inca in perioada de proba?
Nu scrie un numar aplicabil, mentioneaza doar absentele nemotivate. In cazul avcesta nu exista constrangere, corect? O adeverinta medicala care sa motiveze absentele chiar daca nu sunt platita asigura faptul ca nu voi fi concediata.
Cate absente motivate poti avea la locul de munca pentru a nu fi sanctionat disciplinar sau concediat?