avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate Darius_2022

Activitate Darius_2022

Am următoarea situație:


Până în luna iunie, am primit banii de pe cardul social "Sprijin Pentru România" , mai puțin tranșa lunii iunie.

Am sunat la plaxee, aceștia m au trimis la ministerul fondurilor europene. Am sunat timp de 4 sapt. Nu răspunde absolut nimeni. Am sunat la primărie, direcția de asistență socială , Agenția națională de plăti. Și la fel, m au trimis la agenția de plăți.

Agentia de plăti, plaxee au spus că nu am primit tranșa lunii iunie din cauza că cei care fac listele, au crezut că am buletinul expirat. În condițiile în care nu e expirat chiar dacă am împlinit 18 ani. Un alt motiv, au spus că lor nu le apare ca aș avea CH ( certificat handicap ). Deși am, pentru că am avut comisia de adulți. Deci începând cu anul asta am alt certificat.

Am făcut petiție online cu toate datele , și într un final mi au confirmat și trimis și număr de înregistrare... Sper să si îmi de a un răspuns în termenul legal. Pentru că din păcate, se poate sa nu primesc. Chiar dacă mi au dat nr de înregistrare..

E legal așa ceva? Adică am toate documentele doveditoare care atesta faptul ca trebuie să beneficiez de acei bani, și de acea tranșă. Nu să o pierd din cauza lor.

Adică ei spun, cei de la plaxee, sa aștept următoarea tranșa. Din august. Și ca nu se primește retroactiv.

Eu nu suport să mi se încalce drepturile, din moment ce știu că am dreptul, și ca beneficiez și acum. Doar tranșa lunii iunie nu am primit o. Prevede vre o lege , condițiile necesare sau dacă se da sau nu retroactiv ? Pentru că vreau să le dovedesc, și să nu mă las. Pentru că eu îmi doresc DREPTUL. Nu să mi l încalce ei fără un motiv. Ca zic ei ca nu au primit listele că nu știu ce... Nu sunt eu de vina, ci ei . Pentru că greșesc lucruri importante. Și după tot pe noi, pe cetățeni pun vina, sau zic niște motive fără sens. Doar ca să nu fie ei vinovații.

Ca și în cazul acesta descris. Zic că buletinul e expirat, chiar dacă e valabil până în decembrie.
Zic că nu am certificat CH, chiar dacă anul acesta l am primit .
Bună ziua! Care este legislația care are legătură cu închirierea pe termen scurt ( Regim hotelier airbnb etc ).


Iar în cazul airbnb, aceștia spun că dacă gazda anulează o rezervare, chiar și cu 1 luna înainte de a veni turistul, acesta trebuie să plătească o penalizare de 100 euro ( +- ). Iar dacă motivul este unul bine întemeiat ( sa spunem motive de sănătate ale gazdei ) care nu mai poate gestiona rezervarea, acesta trebuie să prezinte acte doveditoare către airbnb. Pentru a nu plăti acea penalizare.

Este legal așa ceva ? Adică totuși, dacă se anulează cu un motiv bine întemeiat, de ce sa se prezinte și documente doveditoare, sau sa se plătească acea penalizare ... Nici o altă platformă nu face așa

Dacă e legal așa ceva, unde scrie asta ?

Referitor la airbnb, aceștia spun că pe ei nu îi interesează și ca asta e regulamentul lor. Doar că legea este peste regulamentul lor.

Ei spun că nu ii interesează de legea din România. Am găsit cazări foarte mizerabile și cu un risc epidemiologic ridicat ( mucegai foarte mult ) efectiv se vede în poze. Le am raportat, și au zis că este în regulă. Că nu îi interesează.

Majoritatea gazdelor, nu au certificat de clasificare hoteliera, sau documente care sa ateste că sunt în regula. Și referitor la acea cazare pe care am găsit-o .., , Ministerul Turismului, nu aprobă așa ceva. Pentru că acelea nu sunt condiții...
Bună seara.

Persoanele cu handicap grav cu asistent personal, au dreptul legal sa își deschidă și administreze o societate comerciala - SRL ( firma )? Ce lege, capitol, articol menționează acest lucru?

Mulțumesc!
Bună ziua. Doresc, să deschid o firma A.F. cu comercializare de produse COFETĂRIE-PATISERIE.

Nu dispun de un spațiu fizic, doresc ca coacerea produselor să se facă în propria bucătărie

Am câteva nelămuriri, pentru care aș avea nevoie de răspuns.


E legal așa ceva, ca coacerea produselor să se facă în propria bucătărie, fără a fi nevoie de un spațiu special pentru asta?

Este nevoie neapărat de un contabil autorizat pentru această firmă ?

Ce alte acte am nevoie pentru a face aceste lucruri, coacerea produselor în propria mea bucătărie?

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.