avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate andreistanciu13

Activitate andreistanciu13

Sotia mea e insarcinata in 15 săptămâni. Momentan lucreaza cu contract cu perioada determinata , urmand ca in februarie sa ii fie prelungit contractul. Inca nu a anunțat la servici ca e însărcinată. In cazul in care anunta si angajatorul nu o sa ii mai prelungeasca contactul, exista posibilitatea de a intra in șomaj pana la intrarea in concediu prenatal?
Mentionez ca are continuitate in ultimele 12 luni .
Exista posibilitatea de intrare in somaj , in cazul in care nu ii este prelungit contractul? Pana la intrarea in concediul prenatal

Cornel Vasile a scris:

Da, exista si varianta menționată de dvs. ,intrucat nu exista obligația legala de a prelungi durata c.i.m.

Sotia mea e insarcinata in sapt. 13. Momentan e angajata cu contract pe perioada determinata pana in luna februarie , cand ar urma sa ii fie prelungit contractul. Nu a anuntat inca angajatorul cu privire la sarcina. In cazul in care aduce la cunostinta angajatorului faptul ca e insarcinata , inainte de prelungirea contractului de munca , angajatorul poate dispune legal sa nu ii mai prelungeasca contractul?
Mi-a fost anulat zborul prin intermediul unei companii aeriene si mi s-a propus pastrarea sumei de bani aferente zborului anulat, in portofelul lor virtual. Am acceptat, insa dupa cateva zile am cerut sa imi fie restituita suma de bani inapoi in contul din care am facut plata initiala. Cererea mi-a fost refuzata pe motivul ca banii din portofelul virtual nu pot fi restituiti, fapt care nu mi-a fost comunicat in momentul in care am acceptat retinerea in portofelul virtual. Exista temei legal pentru retinerea banilor?