avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Elenq

Activitate Elenq

Vă mulțumesc! Multa sănătate va doresc! Daca nu mă îndrumați dumneavoastră nu știam să mă descurc .. credeam că nici de indemnizație nu mai beneficiez unu la mana și doi la mana mă înșelau cei de la AJPIS cu 4000 de roni/luna când mi-au calculat cuantumul indemnizației.

Elenq a scris:

Dumneavoastră îmi spuneți că nu mai primesc nici retenția timp de un an de zile? Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Alocatia de stat pentru copil , atat mai primiti.



Da stimulentul de inserție...mă scuzați...știu că este vorba de suma de 650 de roni..Pot sa bag dosar pt aceasta suma daca mă.intorc la munca cu 8 luni mai devreme?

Cornel Vasile a scris:

Despre ce retentie vorbiti ? poate la stimulentul de insertie ..

Dumneavoastră îmi spuneți că nu mai primesc nici retenția timp de un an de zile? Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Alocatia de stat pentru copil , atat mai primiti.

Salutare la toată lumea!Sunt in concediu de creștere copil (are un an și două luni acum) până pe data de 14 decembrie a acestui an.Daca incep munca cu 8 luni mai devreme mai primesc vre-un venit de la stat în afara de retenția de 650 de roni?
Mulțumesc frumos!! Am mers azi și am formulat contestația ,iar în urma discuției cu doamna de acolo se pare că a fost vorba de o eroare ,urmând să se reverifice dosarul și să se emită o altă decizie cu suma corecta.Revin cu răspuns și la dumneavoastră .Mulțumesc frumos!!
Buna dimineața! ! Mulțumesc pentru raspuns.Ultima luna a fost februarie ..copilul a fost născut pe 5 martie 2020 tatăl beneficia de acea lună dar nu și-a luat-o deoarece nu erea in tara in acea perioada..Mulțumesc.
Buna ziua! In 5 februarie 2022 am terminat concediu de creștere pt primul copil pe 6feb 2022 mi s-a făcut reangajarea până pe 5 martie 2022 după care am intrat in șomaj deoarece firma la care lucram și-a mutat sediul în altă țară.,iMentionez că pe 14 decembrie 2022 am născut al doilea copil .Începând 15 septembrie 2022 până pe 25.01.2023 am fost in prenatal (cele 126 de zile)) Azi am primit decizia cu suma pt creștere copil iar aceasta este mai mică ca la primul copil deși eu am solicitat concediu de creștere mai devreme de un an de la primul copil.(5 feb se făcea un an iar eu am solicitat incepenad cu 26.01) și conform ordonanței de urgență a guvernului Nr 111/ 2010 trebuia să mă incadrez.. Știu că pot să o contest in 30 de zile.Intrebarea mea este de ce nu mi s-a acordat încă de la început suma corecta daca din documentele de la dosar s-a văzut clar că mă pot încadra în această ordonanță.Mai are rost sa merg sa fac contestația respectiva? Mulțumesc.
Buna ziua! Am născut pe data de 14 .12.2022..pana pe data de 05.02.2022 am fost in concediu de creștere cu primul copil.de la terminarea concediului și până am născut cel de-al doilea copil am fost in șomaj deoarece firma la care eram angajata și-a mutat sediul în altă țară.Fiind in șomaj am beneficiat de cele 126 de zile de concediu,( din 15 septembrie 2022 până pe 25.01.2023) .Azi 26.01.2023 am mers la șomaj și mi-au făcut reluare șomaj și încetare șomaj pt a baga dosarul de creștere copil. Trebuie sa merg la Ajofm pt adeverință cu cotizările pe anul trecut dar doamna de acolo îmi spune că nu poate să-mi de-a aceasta adeverință până nu operează ai zilele de concediu pe luna aceasta (01.01.2023-25.01.2023).Având în vedere această situație întrebarea mea este daca ma mai incadrez sa beneficiez de aceiași suma la indemnizație că la primul copil pt că pt cel de-al doilea suma va fi mai mică că la primul copil.Multumesc.
Cele 42 de zile se ia în considerare urnatoarea zi de după nasterea copilului..Eu am născut pe data de 14 decembrie 2022 ,42 de zile ar fi pe 25 ianuarie deci în concediu de creștere ar trebuii să intru începând cu 26 ianuarie?Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Obligatoriu cele 42 de zile.

Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil până în data de 5 februarie 2022.Pe.perioqda concediului firma la care lucram și-a schimbat sediul în altă țară.dupa.terminarea concediului mi s-a făcut reangajare pentru o luna de zile (6 februarie-5 martie 2022) după care la sfârșitul lui aprilie mi-am băgat șomaj,deoarece în luna martie am rămas din nou însărcinată și trebuia sa fiu asigurată.Pe.data de 14 decembrie 2022 am nascut,iar începând cu data de 15 octombrie 2022 mi-am băgat prenatal.,din cele 126 de zile am luat 61 de zile până la data când am născut.Intrrnarea mea este daca după ce am născut trebuie obligatoriu sa mai stau in prenatal cele 42 de zile sau pot sa îmi bag dosarul pentru concediu de creștere copil?Mulțumesc.