avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In 5 februarie 2022 am terminat concediu de creștere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In 5 februarie 2022 am terminat concediu de creștere ...

Buna ziua! In 5 februarie 2022 am terminat concediu de creștere pt primul copil pe 6feb 2022 mi s-a făcut reangajarea până pe 5 martie 2022 după care am intrat in șomaj deoarece firma la care lucram și-a mutat sediul în altă țară.,iMentionez că pe 14 decembrie 2022 am născut al doilea copil .Începând 15 septembrie 2022 până pe 25.01.2023 am fost in prenatal (cele 126 de zile)) Azi am primit decizia cu suma pt creștere copil iar aceasta este mai mică ca la primul copil deși eu am solicitat concediu de creștere mai devreme de un an de la primul copil.(5 feb se făcea un an iar eu am solicitat incepenad cu 26.01) și conform ordonanței de urgență a guvernului Nr 111/ 2010 trebuia să mă incadrez.. Știu că pot să o contest in 30 de zile.Intrebarea mea este de ce nu mi s-a acordat încă de la început suma corecta daca din documentele de la dosar s-a văzut clar că mă pot încadra în această ordonanță.Mai are rost sa merg sa fac contestația respectiva? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Elenq , utilizator 18:09, 1 Martie 2023
termenul de 1 an se calculeaza de la data finalizarii CCC1.

tatal copilului a beneficiat de acea luna?
Buna dimineața! ! Mulțumesc pentru raspuns.Ultima luna a fost februarie ..copilul a fost născut pe 5 martie 2020 tatăl beneficia de acea lună dar nu și-a luat-o deoarece nu erea in tara in acea perioada..Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In speta, formulati contestatie, intrucat din ce ati postat reiese clar ca va incadrati la acordarea aceleiasi indemnizatii.
Mulțumesc frumos!! Am mers azi și am formulat contestația ,iar în urma discuției cu doamna de acolo se pare că a fost vorba de o eroare ,urmând să se reverifice dosarul și să se emită o altă decizie cu suma corecta.Revin cu răspuns și la dumneavoastră .Mulțumesc frumos!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am născut pe data de 14 .12.2022..pana pe data de ... Elenq Elenq Buna ziua! Am născut pe data de 14 .12.2022..pana pe data de 05.02.2022 am fost in concediu de creștere cu primul copil.de la terminarea concediului și ... (vezi toată discuția)
Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am fost in concediu de creștere copil până în ... Elenq Elenq Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil până în data de 5 februarie 2022.Pe.perioqda concediului firma la care lucram și-a schimbat sediul în ... (vezi toată discuția)