avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate Lala-lula

Activitate Lala-lula

Mediere cu partea vătămată.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mediere pentru ce?

Mediere in tâlhărie calificată.
Bună ziua tuturor. In cazul unei persoane arestate preventiv, există posibilitatea de mediere in tâlhărie calificată
(Partea vătămata și-a recuperat prejudiciul)
Răspuns la discuția Expertiză medicală in arest
Persoana in cauză are avocat din oficiu.
În momentul în care a fost prins la furat, a fost imobilizat de către paznic.La sosirea poliției,unul dintre polițiști l-a bătut.Are capul spart, îl doare umărul și are mâna umflată. Îl doare tare în piept și nu poate mânca.
Medicul de la arest l-a vizitat și i-a zis că stă bine.Pentru mâna umflată i-a dat o cremă și atât.Bataie de joc!
Dacă are ceva rupt??!Dacă are leziuni interne?
Avocatul din oficiu ne-a spus ca el u poate face cerere pentru expertiză medicală.
P.S. Împotriva polițistului a fost făcută plângere.

POPA GHEORGHE a scris:

In arest preventiv, persoana este in custodia politiei, deci in derularea cercetarii penale. Expertiza medicala se poate cere cu acceptul politiei/ de catre politie sau de catre procuror. Avocatul p[ersoanei arestate poate cere, motivat, expertiza medicala.

Bună ziua
In cazul unei persoane aflate în arest preventiv, cine poate cere expertiză medicală?Doar persoana în cauză sau și vreuna dintre rude?
Verișorul meu e la primul dosar penal.
Avocatul susține că a vorbit cu partea vătămată si acesta i-ar fi spus că renunță la plângere.In primul rând mi se pare dubios ca avocatul nu cere o declarație părții vătămate, pe care să o depună la dosar.Apoi știam că s-a dat o lege acum 2 ani care spune că și în cazul în care partea vătămată renunță in a se constitui parte civilă în procesul penal,pentru inculpat rămâne urmărirea penală.
Știu ca mătușa l-a întrebat pe avocat dacă poate face cerere pentru schimbarea din arest preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu, dar avocatul a spus că nu se poate face nimic până nu va fi termen pentru o eventuală prelungire.

Mihăilă Sebastian a scris:

Din pacate in aceasta situatie impacarea nu inlatura raspunderea penala.

Furt calificat

Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde de infractiunea savarsita

Dacă partea păgubită și-a recuperat prejudiciul si renunță la plângere,verișorul meu poate fi lăsat acasă?
Momentan se află în arest preventiv.
Buna seara
In cazul reprezentarii intr-un caz penal (furt calificat) ,avocatul aparator nu se ocupa de caz cum ar trebui.
Intr-o luna de arest preventiv al verisorului meu,avocatul nu a anuntat apartinatorii despre noutatiile din dosar. Matusa a aflat de la politie ca baiatul a fost mutat de la politie la penitenciar,dupa prelungirea arestului preventiv.
Despre prelungirea arestului a aflat de pe portalul justitiei.Nu raspunde la telefon cu zilele.
Ce se poate face?
Daca se renunta la acest avocat,se poate recupera onorariul platit,avand in vedere ca nu a facut nimic?(momentan cazul este in faza de urmarire penala,inca nu s_a dat termen de judecata)
Multumesc anticipat persoanelor ce imi vor raspunde.
Buna seara.
Se poate face contestatie la prelungirea arestului preventiv?
Verisorului meu i-a fost prelungita perioada de arest preventiv cu inca 30 de zile(pt furt calificat,la prima abatere).
Se poate face contestatie?Ce sanse sunt sa fie lasat acasa?
va multumesc pentru atentie