avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Activitate Madametuso

Activitate Madametuso

Va multumesc pentru raspunsuri!
Este mentionat decat: Eu donatarul sunt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract”

Buna seara! Daca in urma succesiunii dupa tatal meu eu primesc o cota parte impreuna cu sora si mama mea dintr-un imobil si ma despart de sotul meu ( nu facem partajul si o sa ramanem coproprietari) am sa impart intr-un eventual partaj si acest imobil? Mentionez ca atunci cand ne-am casatorit am incheiat un contract prenuptial.
Poate sa fie acest contract de donatie cu clauza de intretinere? Nu este mentionat nimic referitor la acest lucru decat ceea ce v-am scris mai sus in intrebarea mea” Eu donatarul sunt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract” Bineinteles ca moral o sa avem grija de bunica dar , ne poate impune cineva faptul ca daca nu avem grija de ea ne anuleaza actul?
gi-jane2 a scris:

nu, nu va ajuta vreo declaratie de a unchiului ca nu il priveste pe el mostenirea tatalui, nu e mostenitoarea lui, ci a bunicii.
dezbateti succesiunea dupa tata si punct.


Ce ne sfatuiti sa facem in acest caz? Ne ajuta daca dezbatem succesiunea dupa tata si eventual fratele da o declaratie ca si-a primit partea?

gi-jane2 a scris:

bunica nu are ce face. Dupa ce moare ea, daca tatal mai avea frati, acestia pot ataca actul si ramane de vazut ce va iesi.
ce ziceti dvs ca a primit cu contract de vanzare, cf actului nu a primit, ci a cumparat, deci nu conteaza

Chiar daca este mentionat in contract faptul ca are mostenitori rezervatari dar, care mentionez ca si-a primit un alt imobil care apartinea parintilor ( tatal vitreg si mana naturala a tatalui meu respectiv parinti naturali ai fratelui meu) cu contract de vanzare cumparare? Are vreo importanta ca este mentionat faptul ca este scutit de raport?

gi-jane2 a scris:

nici anula, nici revoca.
dvs ( impreuna eventual cu sotia tatalui si alti frati, daca e cazul) veti mosteni ce avea tata.

Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu uzufuct viager, acesta ( tatal meu)in cele din urma a decedat . Se mai poate anula acest act de catre mama lui? Va mentionez cateva aspecte din contract” eu donatoarea declar ca mai am si alti mostenitori rezervatari , mi s-a pus in vedere de catre notarul public dispozitiile referitoare la rezerva succesorala si precizez ca donatia este lipsita de raport” , Eu donatarul subt de acord cu preluarea debitelor de intretinere si cele de la energia electrica aferente imobilului ce face obiectul prezentului contract” Mentionez ca fratele tatalui si-a primit partea prin contract de vanzare cumparare intre tatal meu vitreg si mama mea naturala.

Asa este. Va multumesc!
raluk0207 a scris:

Și faptul ca de 16 ani nu a mai fost nimeni la acel teren, vi se pare un motiv bun ca să fiți sigura ca imobilul nu a mai fost vândut?
A mai fost un user pe forum, care a avut surprize.
Mandatul nu e o soluție pentru ca:
1. Poate fi revocat oricând.
2. Încetează la decesul mandantului.

Si unde se poate incheia acest act?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Incheiati un contract de mandat cu titlu oneros, o vad ca fiind cea mai sigura varianta. asa va puteti recupera banii inaintati pentru dezbaterea succesiunii in cazul in care se constata impedimente la intrarea in proprietatea/posesiei bunului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea



@ Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”
Am inteles ca in acest moment nu se poate face niciun act la notar. Unde pot sa fac acel act de care spuneti dumneavoastra? Are castig de cauza in justitie?

@ raluk0207
Nu este vandut la nimeni si nu are sarcini sigur pentru ca la acel teren nu a mai fost nimeni de 16 ani .