avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de plata inainte de dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de plata inainte de dezbaterea succesiunii.Buna seara. Vreau sa cumpar un teren intravilan si vanzatorul ...

Buna seara. Vreau sa cumpar un teren intravilan si vanzatorul este singurul mostenitor si nu a dezbatut succesiunea dupa matusa lui ( aceasta nu a fost casatorita si nu a avut copii) . Pentru ca locuieste in straintatate nu se poate ocupa de actele necesare dezbaterii succesiunii si mi-a facut mie procura ( eu fiind cumparatorul) . Am cuvenit sa nu ii dau niciun ban acum dar eu am sa platesc toate cele necesare succesiunii. Cum ma pot asigura ca nu am sa platesc succesiunea din banii mei si el va incheia actul de vanzare cumparare cu mine in momentul in care o sa aiba certificatul de mostenitor? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madametuso , utilizator 23:39, 26 Aprilie 2022
Incheiati cu acesta o promisiune de vanzare-cumparare a unui bun ce-l va obtine ulterior.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va puteți asigura. Și nu va recomand sa faceți antecontracte pe bunuri viitoare, fără acte de proprietate și intabulare. Riscați sa cumpărați un bun cu sarcini sau deja vândut altcuiva.
Și părerea mea este ca nu e bine sa va băgați în niște chestiuni, care legal, nu sunt problema dvs.
Vânzătorul are obligația de a avea acte de proprietate și de a pune la dispoziție documentele necesare vânzării.
E în străinătate? Nasol! Costurile aferente dezbaterii succesiunii nu sunt de datoria dvs.
Sa imputerniceasca o alta persoana care sa se ocupe de asta (dezbaterea succesiunii, obținerea certificatului de moștenitor, documentația cadastrala, intabularea etc.). Sau eventual, sa va trimită vânzătorul banii necesari.
Obligația dvs ca dobânditor este achitarea onorariului notarial la vânzare și intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs, în urma cumpărării.


@ Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”
Am inteles ca in acest moment nu se poate face niciun act la notar. Unde pot sa fac acel act de care spuneti dumneavoastra? Are castig de cauza in justitie?

@ raluk0207
Nu este vandut la nimeni si nu are sarcini sigur pentru ca la acel teren nu a mai fost nimeni de 16 ani .
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Incheiati un contract de mandat cu titlu oneros, o vad ca fiind cea mai sigura varianta. asa va puteti recupera banii inaintati pentru dezbaterea succesiunii in cazul in care se constata impedimente la intrarea in proprietatea/posesiei bunului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Si unde se poate incheia acest act?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Incheiati un contract de mandat cu titlu oneros, o vad ca fiind cea mai sigura varianta. asa va puteti recupera banii inaintati pentru dezbaterea succesiunii in cazul in care se constata impedimente la intrarea in proprietatea/posesiei bunului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Alte discuții în legătură

Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa cumpar un teren intravilan . pe titlul de ... Dreaan Dreaan Buna ziua! Vreau sa cumpar un teren intravilan . Pe titlul de proprietate este o persoana X care nu a avut copii si nici sot. Parintii si fratele ei au decedat ... (vezi toată discuția)