avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Activitate carmen.herlicska

Activitate carmen.herlicska

Va multumesc!
Buna ziua!
Un salariat implineste 65 de ani in 14.06.2024 si are conditiile necesare iesirii la pensie. Pana primeste decizia de pensionare doreste sa mai munceasca. Inainte le lasam activ contractul pana primea decizia de pensionare. Daca mai doreau sa munceasca si dupa aceea le intocmeam alt contract.
Cum trebuie procedat acum?
Ii incetez contractul cu 15.06.2024, cu pensionare limita de varsta si ii fac un alt contract incepand din 16.06.2024?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am o dilema la un contract de munca cu timp partial.
E posibila formularea aceasta:

2) O fracţiune de normă de - ore / zi , - ore / săptămână, maxim 92 ore/luna
a) Repartizarea programului normal de muncă se face: în zilele _____________ între orele ____________ sau: flexibil /individualizat (inegal/schimburi/flexibil/individualizat etc.), după cum urmează: in zilele cand se lucreaza la inchiderea de luna si atunci cand mai e nevoie de prezenta salariatei, in limita maxima a orelor lucratoare din fiecare luna in parte.

Multumesc!

Super! Cum pe noi ne controleaza Inspectia Muncii, ar trebui sa le modificam...
Buna ziua,

Trebuie modificat salariul minim, al celor cu vechimea peste 2 ani, la firmele de constructii, agricultura si industrie alimentara?
Eu am inteles ca nu trebuie, dar unii spun ca trebuie...

Va multumesc!
Buna ziua!
Concediile medicale, cod 14 - (cancerul) se pot calcula fara stagiu complet de cotizare?
Multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua!
Este prevazut in Codul Muncii faptul ca in perioada de preaviz - concediere individuala sau colectiva - salariatul vine la munca 4 ore si 4 ore are zilnic liber ca sa-si gaseasca alt loc de munca?
Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua!
O persoana angajata cu 8 ore la o firma, poate fi si asistent personal al unei persoane cu handicap?
Multumesc!