avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Daca o firma nu vrea sa majoreze salariile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Daca o firma nu vrea sa majoreze salariile de incadrare ...

Buna ziua!
Daca o firma nu vrea sa majoreze salariile de incadrare la salariatii care au mai mult 2 ani vechime in firma, exista vreo sanctiune?
Cand vine ITM - ul in control, de ce sanctiune sunt pasibili?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen.herlicska , utilizator 10:29, 31 Ianuarie 2025
Nu este o sanctiune directa , ci una indirecta .
Si care este aceea?
In urma controlului ITM se va dispune, mai intai, masura majorarii salariului si prezentarea dovezii majorarii pana la o anumita data. .

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta;
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de munca monik monik buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie ce parere aveti despre urmatoarele (cei de la ITM nu m-au ajutat prea mult din pacate:( ) 1. ce sactiuni exista pt ... (vezi toată discuția)
Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Refuz elib docum adry. adry. Conform instiintarii primite, mi s-a incheiat CIM cu art 65 incepand cu 01.07.12, nici in ziua de azi nu mi-au eliberat documentele necesare intocmirii ... (vezi toată discuția)