Conform instiintarii primite, mi s-a incheiat CIM cu art 65 incepand cu 01.07.12, nici in ziua de azi nu mi-au eliberat documentele necesare intocmirii dosarului pentru indemnizatia de somaj, desi am facut nenumarate solicitari scrise. Din spusele fostilor colegi, se pare ca acestea sunt gata. In cat timp max de la incetare CIM au obligatia sa-mi elibereze aceste documente? Ce cale as putea alege, fara a da nastere unui conflict (nu mi se pare ceva constructiv)? Multumesc frumos!
Potrivit art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.
Ideea e ca nu mi se raspunde in nici un fel solicitarii scrise. Deoarece nu mi se mai permite sa merg la sediul societatii, cererile (cel putin 3) le-am trimis pe email. Are valoare? Sau cel mai bine trebuie trimisa prin posta?
Intr-adevar, dar ITM-ul il va putea sanctiona din nou daca i se va termen pentru a prezenta dovada inmanarii documentelor solicitate de dvs .. numai ca in acest caz, pot deveni incidente prevederile Legii nr.108/1999 care prevede o amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, potrivit art.23 din legea mai sus mentionata.
Art. 23
(1)Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei:
.....
b)neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta;
.....
Somaj
MBH
Buna ziua,
As dori sa stiu care este termenul de eliberare de catre angajator a actelor necesare obtinerii somajului.in cazul in care contractul de munca a ... (vezi toată discuția)