Aceeași problemă o am și eu. Dupa ce am cumpărat un apartament într-un bloc a cărui destinație constructorul inițial a considerat că va fi vilă de vacanță, nu m-am mutat in el imediat. Intre timp mi-am vândut apartamentul care figura ca reședință de domiciliu. Deci desi am doar o locuinta acum, la Serviciul Evidentei Populatiei Constanta mi se refuza dreptul de a-mi stabili domiciliul in ea. Administratia locala consideră blocul drept e vilă de vacanță ,deși blocul are locatari.Conform cărei legi nu îți poți stabili domiciliu în casa pe care ai achiziționat-o? Conform cărei legi trebuie să ți se impună să ai să păstrezi o carte de identitatea cu o adresă la care nu locuiesc și care nu mai este valabilă?
Cazuri similare s-au întâmplat și la spitalul Județean din Constanța,înainte de 1989. cu copii născuți prematuri.O prietenă a născut un copil prematur,sănătos și frumos,care după trei zile de existență ,a dispărut din incubator sub pretextul că a fost mutat la secția de prematuri într-o altă zonă din incinta spitalului.Ulterior i s-a spus mamei despre decesul copilului .Deși a fost naștere în toată regula,cu făt viu,copilul a fost declarat „avorton”.Nu i s-a arătat copilul mort,nu i l-au dat să-l inmormânteze,nu s-a emis certificat de naștere sau de deces. I s-a dat doar un certificat medical de șapte zile....Femeia este ferm convinsă că i s-a furat copilul și dat spre adopție. A încercat și ea să se bată cu mori de vânt,dar din păcate nu mai există la arhivă nicio dovadă că a fost internată.Am înțeles că există o echipă internațională care se ocupă de asemenea cazuri.Prelevează ADN-ul de la persoanele ce doresc să își caute copii dispăruți și printr-un noroc al sorții câțiva au fost deja găsiți.Vă doresc succes,poate aveți șansa să reușiți!
Revin cu o întrebare,precis era o firmă de arhitectură? Pentru că există fel de fel de indivizi care se își arogă în fel de fel de funcții sau mint că fac parte din instituții serioase doar pentru a excroca.
Felicitări,d-le Trandafir! Așa este !Din păcate ,noi cei de rând nu prea știm toate acestea!Tot ce ține de deontologia profesională a arhitectului cade în sarcina acestuia.Însă de cele mai multe ori aceștia fie nu știu fie se prefac că nu știu,fiind conduși de lăcomie. Iar cei ce lucrează în străinătate sunt mană cerească pentru ei .Românii plecați fie nu cunosc legile fie n-au timpul disponibil să vină în țara iar unii domni arhitecți profită din plin de acest lucru.Doresc păgubitului să-și recupereze bănuții că de timpul pierdut nu mai răspunde nimeni!
Revin ,am luat legatura cu cei din Ordinul Arhitectilor din Romania.Nu ei se ocupă cu reclamațiile ci doar instanța..Fac acestă precizare ca și ceilalți aflați într-o cauză asemănătoare să știe ce au de făcut.Toate cele bune!
În conformitate cu prevederile art. 42 din Codul deontologic al profesiei de arhitect din data de 21.05.2012, publicat în Monitorul Oficial care prevede că TEMA PRELIMINARĂ DE PROIECTARE este obligatorie și trebuie anexată la contract , ce credeți ,contractul de colaborare dintre mine și arhitect ,poate fi lovit de nulitate? Am omis să vă spun arhitectul vrea să-i platesc 200 de euro pe acea propunere cu care eu nu am fost de acord!Mulțumesc frumos pentru răspuns! La asta mă gândisem și eu dar am vrut să cunosc și părerea dv.
Bună ziua!Am și eu o problemă cu arhitectul.Am solicitat o colaborare în renovarea și mansardarea unei case.Acesta s-a deplasat la fața locului,am stabilit împreună niște criterii.Totul a fost bine și frumos!Urma să vină cu cu trei propuneri și cu schițele ca să aleg pe cea care îmi place cel mai mult.A venit dar cu o propunere verbală pe care am respins-o din start fiindcă nu corespundea criteriilor mele și cu un contract ,ce nu conținea tematica lucrării. M-a asigurat că ulterior va reveni cu propunerile sale și că va ține cont de părerile mele.Am semnat acel contract și i-am dat suma de 600 euro,prima tranșă stipulată în contract.,și cu care am fost de acord.(bineînțeles fără chitanță).La câteva zile am primit de la arhitect pe mail aceeași propunere incompletă (pe care eu am respins-o) și schema sa.dar numai interiorul casei .Pentru că nu am fost de acord și i-am reproșat că nu așa a fost înțelegerea, mi-a trimis o notificare de reziliere a contractului și pretența să-i plătesc din cei 600 de euro 400 de euro reprezentând munca prestată de el. Nu răspunde nici la telefon nici pe mail,nici pe SMS.Dar i-a spus unei cunoștințe comune că îl agresez!!!Ce pot face în situația dată?Vă mulțumesc!