avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domiciliul in casa de vacanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domiciliul in casa de vacanta

as dori sa stiu de ce nu se poate stabili domiciliul intr-o casa de vacanta.

m-am mutat recent intr-o casa ce figureaza ca destinatie ”casa de vacanta”, insa locuiesc in mod statornic aici. nu inteleg de ce mi se refuza eliberarea unei noi carti de identitate cu domiciliul aici. am cautat si in noul c civ si in leg. 243/2009, oug 97/2005 si nu am gasit nicio interdictie expresa. este putin ciudat mai ales ca doar recent aceasta zona de case in care locuiesc a fost declarata ”zona cu case de vacante”, adica nu mai avem voie sa construim aici doar case de vacanta, sau sa le numim asa chiar daca ele sunt dotate cu toate utilitatile si pot fi locuinte permanent. ce este si mai ciudat este faptul ca cei care locuiesc de mai mult timp aici si au CI pe aceasta zona, nu si-l vor putea prelungi #-o mie personal mi se pare absurd. adica in sit nefericita in care cuiva ii arde ”locuinta”, nu-si poate stabili dom in ”casa de vacanta”, chiar daca intruneste conditiile de trai necesare? ce as putea sa fac totusi sa am si eu domiciliu?
Cel mai recent răspuns: Marc Antoniu , utilizator 13:06, 5 Decembrie 2022
Aceiasi problema am si eu!! Nu pot sa imi schimb mutatia la casa deoarece este trecuta ca si casa de vacanta, eu aveam mutația la apartament la bloc!
Aceeași problemă o am și eu. Dupa ce am cumpărat un apartament într-un bloc a cărui destinație constructorul inițial a considerat că va fi vilă de vacanță, nu m-am mutat in el imediat. Intre timp mi-am vândut apartamentul care figura ca reședință de domiciliu. Deci desi am doar o locuinta acum, la Serviciul Evidentei Populatiei Constanta mi se refuza dreptul de a-mi stabili domiciliul in ea. Administratia locala consideră blocul drept e vilă de vacanță ,deși blocul are locatari.Conform cărei legi nu îți poți stabili domiciliu în casa pe care ai achiziționat-o? Conform cărei legi trebuie să ți se impună să ai să păstrezi o carte de identitatea cu o adresă la care nu locuiesc și care nu mai este valabilă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului in casa de vacanta belphegor belphegor Buna ziua. am avut un apartament si acolo mi-am stabilit domicilul. Intre timp am cumparat o casa de vacanta ( 200mp, instalatie sanitara , instalatie ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)