avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... stabilirea domiciliului in casa de vacanta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

stabilirea domiciliului in casa de vacanta

Buna ziua. am avut un apartament si acolo mi-am stabilit domicilul. Intre timp am cumparat o casa de vacanta ( 200mp, instalatie sanitara , instalatie electrica ect ).
Apoi am vandut apartamentul si in acest moment nu detin vreun alt imobil decat casa de vacanta . Buletinul de identitate are adresa vechiului apartament -care nu mai este in proprietatea mea. Doresc sa imi stabilesc domiciliul ( e dreptul meu constitutional ) in singurul imobil pe care il detin = casa de vacanta . In acest moment sunt in situatia sa nu primesc adrese oficiale , AMENZI DE CIRCULATIE , sau sa nu pot sa imi inregistrez copilul la scoala din zona in care locuiesc .
Primaria Cluj refuza sa imi primeasca actele pentru stabilirea domiciliului fiindca spune ca nu sunt complete ( pe extrasul CF apare CASA DE VACANTA ). Eu , in acest caz, nu am DOMICILIU in TARA AL CAREI CETATEAN ( cu drepturi depline ) sunt . Ce sa fac ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:27, 7 Mai 2016
Sa solicitati inscrierea in cartea funciara a casei de vacanta ca locuinta principala. Altfel pe adresa casei de vacanta nu puteti avea decat o resedinta. Ori incecati sa obtineti o adeverinta pentru serv. de evidenta de la registrul agricol, daca locuinta se afla in intravilanul orasului. In alta ordine de idei cei de la Cluj au procedat cat se poate de corect, conform legislatiei in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! imi construiesc o casuta la tara si in aceasta perioada ... CATI ECATERINA CATI ECATERINA Buna ziua! Imi construiesc o casuta la tara si in aceasta perioada am petrecut mai mult timp acolo fiind necesara prezenta mea in timpul lucrarilor. ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)