avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Imi construiesc o casuta la tara si in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Imi construiesc o casuta la tara si in aceasta perioada ...

Buna ziua!
Imi construiesc o casuta la tara si in aceasta perioada am petrecut mai mult timp acolo fiind necesara prezenta mea in timpul lucrarilor. Politistul din sat m-a avertizat destul de nepoliticos si imperativ sa imi fac mutatie desi domiciliul respectiv adresa din buletin le am in alt oras. In ce conditii sunt obligata sa imi fac mutatia? Sau ce a intentionat sa spuna? Am preferat sa nu il intreb si sa ma interesez in alta parte, deoarece era recalcitrant si lipsit de bunavointa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CATI ECATERINA , utilizator 10:24, 3 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
}n situatia in care imobilul este in constructie, nici sa vreti si nu puteti sa va stabiliti domiciliul sau resedinta acolo. Este necesar sa aveti un proces verbal de receptie a lucrarii si apoi puteti sa va stabiliti acolo.
Legea spune ca o persoana este obligata sa solicite act de identitate nou sau viza de resedinta daca locuieste la o alta adresa fata de cea din actul de identitate, in termen de 15 zile de la data intervenirii schimbarii.
Daca nu locuiti ci doar supravegheati lucrarile, lasati-l sa spuna ce vrea.
Multumesc. Daca voi sta cate o saptamana sau doua la casa de la tara apoi alta perioada la casa din oras(dupa finaluzarea actelor casei de la tara) cum se pune problema cu mutatia? Ce spune legea in acest sens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cetăţenii români au dreptul să îşi stabilească sau să îşi schimbe, în mod liber, domiciliul ori reşedinţa, cu excepţia cazurilor expres prevăzute de lege.

Cetăţenii români nu pot avea în acelaşi timp decât un singur domiciliu şi/sau o singură reşedinţă.
În cazul în care aceştia deţin mai multe locuinţe, îşi pot stabili domiciliul sau reşedinţa în oricare dintre ele.

Cam asta spune legea.
Nu va poate obliga nimeni sa va stabiliti resedinta, este o alegere.
E mai complicat in imobilele cu mai multe apartamente - la bloc, pentru ca acolo se plateste intretinerea si atunci trebuie sa isi faca resedinta. La dvs., eu personal nu consider ca e cazul. Poate doar daca va ajuta in contractele cu utilitatile, ati vazut ca acum se acorda tot felul de facilitati in plata acestora.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
georgiana.td, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul dupa divort dory61 dory61 Buna seara, Va rog foarte mult,sa ma lamuriti intr-o problema.Eu sunt in divort cu sotul meu.Amandoi suntem la a doua casatorie.Nu avem copii impreuna si ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)