Buna ziua!
Imi construiesc o casuta la tara si in aceasta perioada am petrecut mai mult timp acolo fiind necesara prezenta mea in timpul lucrarilor. Politistul din sat m-a avertizat destul de nepoliticos si imperativ sa imi fac mutatie desi domiciliul respectiv adresa din buletin le am in alt oras. In ce conditii sunt obligata sa imi fac mutatia? Sau ce a intentionat sa spuna? Am preferat sa nu il intreb si sa ma interesez in alta parte, deoarece era recalcitrant si lipsit de bunavointa. Multumesc!
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
}n situatia in care imobilul este in constructie, nici sa vreti si nu puteti sa va stabiliti domiciliul sau resedinta acolo. Este necesar sa aveti un proces verbal de receptie a lucrarii si apoi puteti sa va stabiliti acolo.
Legea spune ca o persoana este obligata sa solicite act de identitate nou sau viza de resedinta daca locuieste la o alta adresa fata de cea din actul de identitate, in termen de 15 zile de la data intervenirii schimbarii.
Daca nu locuiti ci doar supravegheati lucrarile, lasati-l sa spuna ce vrea.
Multumesc. Daca voi sta cate o saptamana sau doua la casa de la tara apoi alta perioada la casa din oras(dupa finaluzarea actelor casei de la tara) cum se pune problema cu mutatia? Ce spune legea in acest sens?
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cetăţenii români au dreptul să îşi stabilească sau să îşi schimbe, în mod liber, domiciliul ori reşedinţa, cu excepţia cazurilor expres prevăzute de lege.
Cetăţenii români nu pot avea în acelaşi timp decât un singur domiciliu şi/sau o singură reşedinţă.
În cazul în care aceştia deţin mai multe locuinţe, îşi pot stabili domiciliul sau reşedinţa în oricare dintre ele.
Cam asta spune legea.
Nu va poate obliga nimeni sa va stabiliti resedinta, este o alegere.
E mai complicat in imobilele cu mai multe apartamente - la bloc, pentru ca acolo se plateste intretinerea si atunci trebuie sa isi faca resedinta. La dvs., eu personal nu consider ca e cazul. Poate doar daca va ajuta in contractele cu utilitatile, ati vazut ca acum se acorda tot felul de facilitati in plata acestora.