avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Gheorghe Doja

Activitate Gheorghe Doja

Bună ziua. Dacă am menționat în cartea de muncă salariul tarifar, salar brut spor de vechime spor de condiții grele, spor de noxe spor șef echipa in sumă fixă sau procente mai trebuie adeverință de la angajator pentru a se recalcula la pensie după data de 1 septembrie . Mulțumesc frumos.
Mulțumesc pentru răspuns. Eu cred că guvernul prin metode specifice sa oblige angajatorul așa cum la obligat să mărească la cei cu vechime mai mare de 2 ani, Să-l oblige să-i mărească cu o sumă eligibilă pentru a încasa net măcar aceiași sumă pe care a avut-o înaintea majorării . A majorat cu 1 leu brut și ea net mai puțin pentru că nu mai este scutit la impozit pentru cei 200 .

Cornel Vasile a scris:

Nu prea mai aveti ce face ..poate doar sa incetati c.i.m. vechi si sa va faca altul nou.

Buna ziua. Angajatorul mi-a mărit salariul brut cu 1 leu pentru că am mai mult de 2 ani vechime in aceiași societate și acum i-au net mai puțin decât colegii care au mai puțin de 2 ani vechime. Ce este de făcut ?
MULȚUMESC FRUMOS.

Cornel Vasile a scris:

Da, la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de vârstă trebuie depusa la dosar la casa de pensii adeverința de grupă . I se ca adauga la stagiul de cotizare încă 6 luni pentru cei 2 ani de grupa a II-a .

Nu sunt mulțumit de răspuns. Ați dat un răspuns la general. Am întrebat ceva concret .

dersu uzala a scris:

Buna ziua,

Pentru pensionarea la limita de varsta, poate aduce orice dovada(adeverinte, carte de munca...) in legatura cu intreaga activitate.

Buna seara. Întreb pentru o cunoștință femeie.In luna martie împlinește 62 de ani . Are stagiu de cotizare de 15,9 ani. Pensie de invaliditate gradul accentuat 27,6 ani . Deține o adeverință de grupa a 2 sută la sută anii 1982-1983 . Întrebarea este : dacă la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de vârstă depune la dosar la casa de pensii adeverința de grupă i se adaugă la stagiul de cotizare 6 luni pentru 2 ani de grupa 2 .
Pensionari și probleme legate de pensii. Buna ziua am mai scris despre aceasta situație am primit un răspuns dar nu ma lămurit. Deci o cunoștință care lucrează în Anglia cu contract de munca legal în acest moment. Dar el tot acum in acest moment in care lucrează în Anglia are încheiat cu casa de pensii din Romania contract de asigurare sociala la care plătește lunar. Întrebarea mea este. 1 Această perioadă la care plătește în același timp se adaugă ca și vechime ? 2 Dacă pe această perioadă poate primi bani de pensie din amândouă state sau îi perde dintr-un stat și cotizează degeaba. Rog un răspuns clar se pierd sau nu banii.
Să înțeleg că banii cotizați care se suprapun pe aceiași perioadă de timp nu se pierd .

Cornel Vasile a scris:

topic dublat
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Buna ziua. O cunoștință se află în următoarea situație. Lucrează în Anglia cu contract de munca legal . În același timp In Romania are încheiat contract de asigurare sociala cu casa de pensii la care plătește lunar. Se cumulează contribuția din amândouă state pe aceiași perioadă de timp. Mulțumesc.
Buna seara. Vă prezint următoarea situație. O cunoștință lucrează în Anglia cu contract de munca legal. In același timp In Romania are încheiat contract de asigurare sociala la care plătește lunar . Pentru calculul pensiei se cumulează contribuția din amândouă state dacă este pe aceiași perioadă . Mulțumesc.