avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate Florea2022!

Activitate Florea2022!



AV. GABRIELA GERBER a scris:

Se imparte atat imobilul cat si creditul, activ minus pasiv. Se va evalua imobilul, se va stabili cota de contributie a fiecarei parti, In situatia dvs sotia cu 3 copii nascuti si venit net superior va avea cu siguranta o contributie majoritara, dvs urmand a primi o cuma de bani cu titlu de sulta.


Am inteles dar creditul l-am platit decat eu la casa eu sant titular de contract iar ea coplatitor
Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este cea care baga divortul a fost la o avocata si aceasta ia zis ca cine castiga custodia copiilor castiga si casa.... urmand sa ma despagubeasca ... dar casa a fost achizitionata prin prima casa si pretul a fost 59.000 euro si m-ai avem de achitat 48.000 euro .... pretul casei a ajuns in momentul actual la vanzare 90.000-100.000 euro. Avocata ia zis ei ca ma va despagubi suma care sa achitat pana in momentul de fata adica din 11.000 euro jumatate 5.500 euro. Intrebarea este nu se trimite un evaluator care sa evalueze casa si conform studiului pietei se calculeaza cat se vinde in momentul partajului ?
Si inca o intrebare: conteaza venitul pe cartea de munca cat am avut fiecare ? Ca de exemplu la mine a fost minimum pe economie iar ea a avut 8.800 ron pe cartea de munca.
Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa divortez ca asta isi doreste sotia... eu i-am prins telefonul ei si am facut poze la mesaje pe whats app ca are conversatii cu un coleg de servici se pot folosi in instanta la tribunal aceste mesaje avand in vedere ca i-am violat corespondenta ?
A doua intrebare ar fi ca am 3 copii si vreau sa cer test de paternitate la unul dintre ei .... daca se adevereste ca a fost infidela in timpul casniciei ce sanse am sa castig custodia celorlalti 2 copiii?
A treia intrebare ar fi daca pentru infidelitatea ei poate pierde dreptul la despagubire avand in vedere ca avem o casa luata cu credit prin prima casa cand se face partajul ?


raluk0207 a scris:

La valoarea rezultata din expertiza întocmită de un evaluator, în cadrul procesului de divorț și partaj.
Sulta va fi stabilita de instanta.


Conteaza veniturile fiecare cat a avut pe cartea de munca sau ca din apartamentul ei de la vitan care este mostenire se incaseaza chirie 1800 ron care este prin contract la anaf ?
Adica ma afecteaza ca am salariu minim pe cartea de munca? Sau se imparte in mod egal 50/50 ?


raluk0207 a scris:

Certificatul de moștenitor se eliberează în urma dezbaterii succesiunii și este actul de proprietate al apartamentului.
Custodia copilului nu se obține decât în cazuri excepționale, care trebuie dovedite.
Faptul ca minorul va domicilia la dvs nu înseamnă și ca aveți custodia lui.
Autoritatea părintească se exercita în comun de către ambii părinți.


Cum se calculeaza sulta la casa? La cat sa cumparat sau la cat se vinde in momentul divortului ?
Buna ziua am o intrebare, am 3 copii de 4, 6 respectiv 8 ani toti minori, sotia vrea sa divorteze, ea are un apartament la vitan care este mostenire are decat certificat de mostenitor nu este succesiunea facuta deci are unde sa locuiasca in caz ca tribunalul ii va da custodia copiilor. Avem o casa la curte luata prin ing prima casa de 4 ani, nu se poate vinde pana nu se implinesc 5 ani. Sotia doreste sa ramana in casa dar ea calculeaza sa ma despagubeasca ( sulta) diferenta de la 59.000 euro cat a costat casa si acum mai sant de plata 48.000 euro la casa, adica partea mea in jur de 5.500 euro. Cum se calculeaza avand in vedere ca in momentul de fata dezvoltatorul vinde casele pe 95.000 euro pentru ca au crescut preturile de 4 ani de cand am achizitionat noi casa.
Si ce sanse sant la tribunal sa castige si care ar fi procedura daca nu are banii de sulta? Copilul de 8 ani vrea sa ramana la mine e posibil sa fie audiat la tribunal ce sanse am sa castig custodia ?
Va multumesc.