avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa divortez ca asta ...

Buna ziua, am urmatoarea intrebare, urmeaza sa divortez ca asta isi doreste sotia... eu i-am prins telefonul ei si am facut poze la mesaje pe whats app ca are conversatii cu un coleg de servici se pot folosi in instanta la tribunal aceste mesaje avand in vedere ca i-am violat corespondenta ?
A doua intrebare ar fi ca am 3 copii si vreau sa cer test de paternitate la unul dintre ei .... daca se adevereste ca a fost infidela in timpul casniciei ce sanse am sa castig custodia celorlalti 2 copiii?
A treia intrebare ar fi daca pentru infidelitatea ei poate pierde dreptul la despagubire avand in vedere ca avem o casa luata cu credit prin prima casa cand se face partajul ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:21, 5 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de conversatie, nu faptul ca se converseaza cu un coleg inseamna ca va inseala.
Violarea secretului corespondeti e fapta penala si daca soata depune plagere, raspundeti penal.
Puteti plati un detectiv si depuneti alte probe sa va inseala.
Daca veti contesta paternitatea unui copil si se dovedeste ca nu sunteti tatal, nu are legatura cu locuinta celorlalti 2. Puteti cere ca ceilalti copii sa locuiasca la dvs, dar nu pe motiv ca al treilea nu e al dvs nu are legatura.
Puteti cere despagubiri , dar nu au legatura cu casa, nu pierde dreptul la casa sau influenteaza partajul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul e nu la toate cele 3 intrebari.

Mesajele nu pot fi folosite in instanta caci ati intrat ilegal in posesia lor, printr o fapta penala numita violarea secretului corespondentei. Nici n as vorbi despre acest fapt decat daca va doriti probleme cu legea penala.

Daca nu mai exista afectiune, respect, nu mai aveti de ce mentine mariajul. Ideea ar fi sa il incheiati in conditii cat mai ok si pentru asta in mod clar ar trebui sa consultati un avocat ca sa stiti ce sa cereti, ce puteti obtine, cum vor arata lucrurile in viitor, in functie si de ceea ce va doriti. Nu e nevoie neaparat de o desfacere a casatoriei din motive dovedite de infidelitate, necontand in niciun fel motivul desfacerii casatoriei.

Daca unul dintre copii nu este al dvs inseamna ca nu veti mai exercita autoritatea parinteasca si nu veti avea niciun fel de obligatii fata de el, insa nu va avea nicio influenta asupra celorlalti copii daca mama nu le pune in pericol cresterea si dezvoltarea.

De asemenea o eventuala infidelitate nu i va afecta drepturile patrimoniale in cazul unui partaj, acolo unde va conta efectiv contributia fiecaruia dintre soti la dobandirea bunului.
Doar pe timpul lui Ceaușescu ati fi avut câștig de cauză și pana prin 1996.
Lucrurile s-au schimbat.

Daca copilul nu este al dvs. trebuie sa rezolvati ca sa nu plătiți aiurea bani.
Testul ADN costa 2700 lei dar dacă ea a greșit va recuperați banii
Tot la fel și cu banii dati la avocat.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, admisibilitate convorbiri messenger ca proba tati_sorin2000 tati_sorin2000 pot folosi ca proba la divort convorbirile de pe messenger intre sotie si amant. deoarece am unele banuieli.Cum se procedeaza si daca sunt legale aceste ... (vezi toată discuția)
Divort blonndy_m blonndy_m buna seara!am si eu doua intrebari si as aprecia enorm daca ati putea sa ma ajutati. daca sotul meu din motive necunoscute mie, nu doarme o noapte acasa pot ... (vezi toată discuția)
Telefon spionat Uninselat Uninselat Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte ... (vezi toată discuția)