În ce condiții se poate renunța la un ante-contract de vânzare cumpărare autentificat la un birou notarial pentru un lot de teren în condițiile în care contractul de vânzare-cumpărare efectiv ar trebui semnat în decembrie 2022 (termenul de 24 de luni de la data încheierii ante-contractului se va împlini în decembrie 2022)?
Menționez că promitentul cumpărător este Lidl, iar lucrurile ce țin în loc această tranzacție reprezintă faptul că UAT-ul nu emite certificate de urbanism în vederea demolării, pud și puz. Pe mine, ca promitent-vânzător nu mă afectează aceste lucruri, pentru că nu mai doresc vânzarea terenului având în vedere creșterea de prețuri din ultimele 6 luni.
Mulțumesc!
Contractul are 14 pagini și plătesc consultanță juridică în avans dacă are cineva timp să îl disece mai în detaliu, păstrând evident confidențialitatea datelor.
Poate un furnizor, în temeiul art. 1558 și urm. din codul civil să își rezerve dreptul de a lua toate măsurile conservatorii și asiguratorii pentru conservarea bunurilor sale?
Nu văd cum ar institui acesta sechestru ori poprire.
Mulțumesc. Totodată, poate un furnizor, în temeiul art. 1558 și urm. din codul civil să își rezerve dreptul de a lua
toate măsurile conservatorii și asiguratorii pentru conservarea bunurilor sale, sau este o „clauză” precum cea a titlului executoriu?
Nu văd cum ar institui acesta sechestru ori poprire.
Bună ziua! Este legal ori corect ca părțile să convină de comun acord într-un contract de furnizare ca acesta să constituie titlu executoriu? Mulțumesc.
Doresc să împrumut o altă societate cu o anumită sumă de bani și să mă asigur că nu vor fi probleme cu returnarea împrumutului.
Mă gândesc să introduc în contractul de împrumut și garanții privind bilete la ordin.
Dacă voi primi bilet la ordin completat în alb, fără protest, neavalizat, pot introduce biletul la plată dacă împrumutul nu va fi returnat la scadență?
Există posibilitatea ca debitorul să nu aibă sold în cont, iar eu să introduc biletul la plată, să fie refuzat de către bancă, ulterior - trebuie să mă îndrept către instanță în baza contractului de împrumut pentru recuperarea sumei?
Ce se întâmplă cu biletul la ordin în caz că acesta va fi refuzat de către bancă din lipsă de sold?
Mulțumesc!
Voiam să aflu circuitul juridic al actelor deja emise, în ceea ce privește cercetarea - pentru că au fost înregistrate convocările și dacă trebuie duse la îndeplinire până la capăt - dându-se decizie în acest sens, prin neprezentarea angajatului, sau dacă se pot „radia” din istoricul firmei fără a avea probleme cu revisalul sau cu itm-ul. Contractele lor în revisal nu sunt încetate sau suspendate, sunt active, doar că sunt trecuți absent nemotivat. Prin urmare - dacă pot înceta ambele CIM fără a avea repercusiuni în amenzi sau altceva. Codul muncii nu prevede o astfel de situație.
Ce se întâmplă dpdv legal cu o cercetare disciplinară aflată în derulare pentru care s-a emis convocare către salariat, însă salariatul și-a înaintat cererea de demisie?
Angajatorul nu a renunțat la perioada de preaviz, însă salariatul nu a mai venit la serviciu și este trecut absent nemotivat. În cauză - este vorba de 2 salariați - unul cu preaviz de 20, altul cu 45 - având și funcție de conducere. Angajatul cu funcție de conducere a dat doar o notă explicativă și a produs și niste pagube societății, din culpa sa întârziindu-se niște comenzi pentru produse neconforme cu standardele de calitate ale cumpărătorului. Eventualele pagube se pot recupera doar prin prisma plății la daune-interese? Se poate să îi fie închis în revisal CIM, însă cu cercetarea cum va rămâne?