avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate Foci

Activitate Foci

Buna seara. Urmatoarea speta este a unui apropiat. Barbat prins la volan sub influenta alcoolului, cu o alcoolemie de 0,8g/l, care nu purta centura, mergea cu o viteza mai mare decat cea regulamentara si vorbea la telefon. Stiu ca este foarte rau, dar exista vreo cale de atac? Nu cred ca i-au suspendat permisul pe loc si cred ca va incepe un dosar penal. Ce va risca acest om? Este si "recidivist", deoarece a mai fost prins la volan sub influenta alcoolului. Multumesc!
Răspuns la discuția Recuperare garantie si chirie

ynocentta a scris:

Referitor la garantie ..trebuie sa stiti ca intretinerea lunara se calculeaza pentru una sau doua luni in urma ,astfel ca daca dv de ex reziliati contractul in luna august,cota de intretinere aferenta lunii respective va fi afisata in septembrie sau octombrie,proprietarul urmand sa achite din garantia depusa de dv.

Deci eu pot sa nu mai platesc facturile pe luna aceasta si le va plati din garantie?
Buna seara. Voi spune pe scurt povestea si sper sa gasesc putin ajutor. Eu stau in chirie la Unirii si garsoniera in care stau este infestata cu gandaci (ca si toata zona, de altfel). Nu stiam asta cand am inchiriat-o si dupa multe discutii nu cred ca proprietarul va face ceva in acest sens. Deja nu mai pot dormi, au ajuns pana si in pat. Garsoniera este mereu curata, vasele spalate, gunoiul dus zilnic, nu exista motiv pentru gandaci. Intrebarea este urmatoarea, am ce face dpdv legal pentru a-mi obtine garantia inapoi si eventual ultima chirie ca sa ma mut cat mai repede? Contractul este facut pe 1 an si inscris la ANAF. Proprietarul este evreu si comunic cu agentul imobiliar care se ocupa de proprietatile acestuia.
Discuție Deschidere PFA
Salutare. Daca lucrez pentru HP, imi pot deschide un PFA? As vrea sa l deschid in sensul in care nu vreau sa platesc taxe asa mari la stat (2000 lei doar taxe). Cum functioneaza acest PFA si ce trebuie sa fac pentru el?

gi-jane2 a scris:

Ce ma sfatuiti sa fac daca ajung in instanta

Sa stiti ce vreti, ce sa cereti in instanta.

Ce as putea cere? O despagubire sau ma pot intinde? Intrebarea reala este daca am sanse de castig
Buna ziua. As dori sa incep o actiune in instanta impotriva RCS-RDS. Prima data voi apela la ANPC, iar daca acestia nu rezolva nimic voi merge in instanta. Problema este in felul urmator, eu am un abonament de 30 de lei, doar la internet. Prima factura mi-a venit de aproape 80 de lei. Le-am cerut explicatii, s-au incurcat in ele si de fiecare data au fost diferite. Mi se tot spune ca 30 de lei reprezinta costul de instalare al internetului dar mereu le cer avizul de instalare si niciodata nu il primesc. Inainte sa ma abonez la RCS m-au asigurat ca nu exista costuri in plus. Nu am primit si semnat niciun proces verbal pe tema costului suplimentar de 30 de lei. Mai mult, din abonamentul de 30 de lei, pe factura s-a transformat intr-unul de 40 de lei. De 3 ori am vorbit cu ei dar nu ai cu cine te intelege. Ce ma sfatuiti sa fac daca ajung in instanta?
Buna ziua. Urmeaza sa inchiriez o garsoniera pentru care se va face contract la ANAF. Proprietarul este evreu si este plecat din tara, totul se va realiza prin agent. Tot luna aceasta urmeaza sa imi achizitionez si o motocicleta si am un numar preferential care nu mai este valabil pe PH, insa il gasesc sub multe forme pe B (unde inchiriez garsoniera). Pot face cumva sa o inmatriculez pe B?