Buna ziua,tata sufera de diferite boli printre care si dementa vasculara mixta internat momentan la un azil de stat.doamnele de acolo ma silesc sa il scot pe tata de acolo din pricina faptului ca el doreste sa stea acasa.
Avem un raport psihologic de la Institutul de boli mintale din care reiese ca tata sufera si de tulburări organice de personalitate cu riscul de a-și face rau lui sau altora ,iar discernământul este afectat.Incerc mutarea lui la un centru privat .
Dosarul pt tutela speciala urmeaza sa se judecele curand .ce se întâmplă daca eu intre timp decid mutarea lui într-un centru privat chiar daca este împotriva voinței lui.ne-avand posibilitatea acasa sa iau pe cineva sa aiba grija de el 24/24 ?
Doamnele de la centru sustin ca nu am nici un drept sa fac acest lucru si ma amenința ca ma vor acuza in fata instanței de rele tratamente aplicate persoanelor cu dizabilități,eu doar incerc sa fac asta spre binele lui nu am nici o alta intentie.
Va rog sa ma sfătuiți ce am de facut in aceasta situație sa nu am de suferit.
Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara mixta,si cu alte probleme de sănătate,avand si cert de handicap grad 1 cu test psihologic Mmse 5 Gafs 20,poate are vreo importanta .Este internat la un azil de stat,dar se cere acasa iar doamnele de acolo sustin ca fara voia lui nu il pot tine acolo.El nu este conștient de starea lui de sănătate,nu este in stare sa isi gătească sau sa isi ia medicamentele si avem recomandări de la toti dr ca necesită supraveghere in permanenta.Din pacate el a stat singur si nu imi permit sa imi parasesc nici serviciul nici casa si copiii ca sa stau sa il grijesc pe el si nu am nici cunostiintele medicale necesare daca se întâmplă ceva cu el ,ce sa fac.
Am depus in instanță actele atat pt curatela cat si pt tutela(punerea sub interdicție )si nu stiu saca am facut bine sa imi asum aceasta responsabilitate.Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez in situația de mai sus si daca pot aa anulez aceste doua procese sau ar trebuii sa le continui? Sunt pur si simplu depasita de situație
Lavinia G.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mulțumesc pentru ranspuns...
Dar asupra unui autoturism care este achiziționat de actual meu sot de cand suntem căsătoriți dar este strict pe numele lui de acesta se poate atinge?
Lavinia G.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am primit o înștiințare acasa in care mi se cere ca in termen de 1 zi sa achit suma restanta 22.000Chf..Am proprire pe salariu si nu detin nimic pe numele meu.Domiciliul meu este proprietatea socrilor .Daca vin acasa au dreptul sa ia ceva din casa atata vreme cat nu este proprietatea mea si nici bunurile din casa nu imi apartin?
Mentionez ca ultimul act de executare este fara cale de atac.
Am vb dimineata la BEJ si banca este cea care a cerut recuperarea datoriilor ramase in urma vânzării apartamentului.deci nu se poate sa scap de aceasta datorie decat daca o platesc?
Buna ziua, am si eu nevoie de o îndrumare.In 2008 am achiziționat un apartament cu credit ipotecar..In urma divorțului de fostul sot creditul nu a mai fost platit si am ajuns sa ne judecăm cu banca pt darea in plata a apartamentului proces pe care l-am pierdut iar apartamentul sa scos la licitație in mai 2020 cu o suma foarte mica neacoperind datoriile catre banca iar acum ma-am trezit cu proprire pe salariul meu (fostul nu are loc de munca aici) deci ma executa doar pe mine.Exista o procedura legala prin care sa pot scapa de aceasta datorie ? Nu am posibilitatea sa achit suma ramasa restanta 22000 CHf.