avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate justmeanamaria

Activitate justmeanamaria

Teren intravilan cu morminte pe el

Buna.
Vroiam sa cumpar un teren intravilan, dar ulterior am vazut ca intr-un colt al terenului sunt niste morminte vechi ( gen cum era mai demult in catune unde oamenii isi ingropau mortii in gradina)...
Din punct de vedere legal sunt impedimente in ceea ce priveste constructiile? ( ma gandeam la construirea unei cabane in vederea inchirierii ).... se poate face ceva legal cu acele morminte? Eventual mutate?
Multumesc.
Multumesc frumos pt raspuns! O zi frumoasa!
Subinchirire aprtament de la pj la pf , daca pj are contract comodat cu proprietarul?

Buna. Eu si sotul detinem in proprietate un apartament. Vrem sa il inchiriem cu contract de comodat unei persoane juridice, a carei administratori suntem tot noi .
Persoana juridica poate subinchiria imobilul unei persoane fizice pentru a incasa chirie? Si cum se inregistreaza la ANAF?
Multumesc
Donatie intre persoane fizice
Buna . As dori sa stiu daca trebuie sa platesc impozit, daca un prieten din strainatate vrea sa imi trimita bani lunar ca si cadou /donatie ? Cum se procedeaza? Exista o limita a banilor pe care ii pot primi ca si cadou pe luna /an ?
Cadourile in bani trebuie declarate? Si cum demonstrez ca e cadou , prin simplul fapt ca prietenul scrie cadou la descrierea tranzactiei?
Multumesc.
Trecere proprietate de pe copil pe parinte
Buna. Se poate ca eu , in calitate de copil, sa transfer partea mea de proprietate mamei prin donatie ? Ma refer la partea mea din bunurile comune cu sotul .
Multumesc
Buna ziua. Daca unul dintre soti are datorie la fisc si este executat, in caz de divort , fiscul il poate urmari / executa si pe celalalt sot ?
Contor electrica defect
Buna ziua
Am avut probleme cu contorul electrica , intrucat 2 facturi mi-au venit cu pret aproape dublu decat in mod normal .Am solicitat inlocuirea contorului si verificarea metrologica a acestuia ..... Au venit , l-au luat , m-au intrebat daca vreau sa fiu prezenta la verificare, am spus da, bineinteles ....
Dupa aproape 2 luni in care am tot trimis mailuri la electrica sa intreb care e situatia , de ce nu ma cheama nimeni , a venit un nenea la usa cu rezultatul metrologic , spunand ca intr-adevar era defect si imi va fi recalcutat cu o anumita suma pe minus ....
Problema este ca tot nu este in regula , pt ca conform consumului mediu / luna , prin recalculare ar trebui sa mi se restituie inca o data suma pe care spun ei ....
Ce as putea face ? Exista vreo lege prin care consumatorul are dreptul sa fie prezent la masurarea metrologica ( avand in vedere ca am fost intrebata daca vreau , dar nu m-a chemat nimeni ) ?
Ar trebui sa fac inca o solicitare la Electrica sa le spun ca nu sunt multumita de verificarea lor , sau sa fac plangere direct la OPC sa verifice ei ?
Multumesc .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc :) pentru noi, animalele pe care le-am salvat , au fost intotdeauna membri ai familiei , si nu mi se pare corect ca in cazul in care se intampla ceva , sa vina neamuri cu care nu mai avem nicio legatura sa puna mana pe ce este al animalelor noastre si sa le arunce in strada . de aceea vom face tot posibilul ca daca se intampla ceva , sa fie ele in siguranta :)
multumesc frumos pentru idee . o sa dicutam cu notarul sa vedem cum putem face . o zi frumoasa !
Multumesc pt raspuns !
Totusi, repet intrebarea care ma "roade" ... in testamentul incrucisat intre soti , nu se poate pune o clauza prin care , daca mor amandoi deodata, sau la interval scurt de timp( ca urmare a unui accident de ex) .... totul sa fie mostenit de o singura persoana aleasa de noi care sa se ocupe de bunastarea animalelor noastre?
Ca si cum ar fi cazul cu un copil ramas orfan? Ma gandesc ca cineva s-ar ocupa de acel copil ( si mostenirea lui) si nu ar imparti rudele intre ele ...
Cu alte cuvinte , sa ramana totul animalelor noastre ( stiu ca nu avem legislatie pt asa ceva) si o persoana singura care sa le ingrijeasca .