Buna.
Vroiam sa cumpar un teren intravilan, dar ulterior am vazut ca intr-un colt al terenului sunt niste morminte vechi ( gen cum era mai demult in catune unde oamenii isi ingropau mortii in gradina)...
Din punct de vedere legal sunt impedimente in ceea ce priveste constructiile? ( ma gandeam la construirea unei cabane in vederea inchirierii ).... se poate face ceva legal cu acele morminte? Eventual mutate?
Multumesc.
Subinchirire aprtament de la pj la pf , daca pj are contract comodat cu proprietarul?
Buna. Eu si sotul detinem in proprietate un apartament. Vrem sa il inchiriem cu contract de comodat unei persoane juridice, a carei administratori suntem tot noi .
Persoana juridica poate subinchiria imobilul unei persoane fizice pentru a incasa chirie? Si cum se inregistreaza la ANAF?
Multumesc
Donatie intre persoane fizice
Buna . As dori sa stiu daca trebuie sa platesc impozit, daca un prieten din strainatate vrea sa imi trimita bani lunar ca si cadou /donatie ? Cum se procedeaza? Exista o limita a banilor pe care ii pot primi ca si cadou pe luna /an ?
Cadourile in bani trebuie declarate? Si cum demonstrez ca e cadou , prin simplul fapt ca prietenul scrie cadou la descrierea tranzactiei?
Multumesc.
Trecere proprietate de pe copil pe parinte
Buna. Se poate ca eu , in calitate de copil, sa transfer partea mea de proprietate mamei prin donatie ? Ma refer la partea mea din bunurile comune cu sotul .
Multumesc
Contor electrica defect
Buna ziua
Am avut probleme cu contorul electrica , intrucat 2 facturi mi-au venit cu pret aproape dublu decat in mod normal .Am solicitat inlocuirea contorului si verificarea metrologica a acestuia ..... Au venit , l-au luat , m-au intrebat daca vreau sa fiu prezenta la verificare, am spus da, bineinteles ....
Dupa aproape 2 luni in care am tot trimis mailuri la electrica sa intreb care e situatia , de ce nu ma cheama nimeni , a venit un nenea la usa cu rezultatul metrologic , spunand ca intr-adevar era defect si imi va fi recalcutat cu o anumita suma pe minus ....
Problema este ca tot nu este in regula , pt ca conform consumului mediu / luna , prin recalculare ar trebui sa mi se restituie inca o data suma pe care spun ei ....
Ce as putea face ? Exista vreo lege prin care consumatorul are dreptul sa fie prezent la masurarea metrologica ( avand in vedere ca am fost intrebata daca vreau , dar nu m-a chemat nimeni ) ?
Ar trebui sa fac inca o solicitare la Electrica sa le spun ca nu sunt multumita de verificarea lor , sau sa fac plangere direct la OPC sa verifice ei ?
Multumesc .
justmeanamaria
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
multumesc :) pentru noi, animalele pe care le-am salvat , au fost intotdeauna membri ai familiei , si nu mi se pare corect ca in cazul in care se intampla ceva , sa vina neamuri cu care nu mai avem nicio legatura sa puna mana pe ce este al animalelor noastre si sa le arunce in strada . de aceea vom face tot posibilul ca daca se intampla ceva , sa fie ele in siguranta :)
Multumesc pt raspuns !
Totusi, repet intrebarea care ma "roade" ... in testamentul incrucisat intre soti , nu se poate pune o clauza prin care , daca mor amandoi deodata, sau la interval scurt de timp( ca urmare a unui accident de ex) .... totul sa fie mostenit de o singura persoana aleasa de noi care sa se ocupe de bunastarea animalelor noastre?
Ca si cum ar fi cazul cu un copil ramas orfan? Ma gandesc ca cineva s-ar ocupa de acel copil ( si mostenirea lui) si nu ar imparti rudele intre ele ...
Cu alte cuvinte , sa ramana totul animalelor noastre ( stiu ca nu avem legislatie pt asa ceva) si o persoana singura care sa le ingrijeasca .