Am Întreprindere familială, la norma de venit. Am depus 212 anul acesta in aprilie. Declarația cu impozitul este pt 2024. Nu am datorii din 2023. Pot sa beneficiez de amnistie ? Mulțumesc.
Bună ziua. Am un I.F. cu doi asociați , 50% și 50% , cod caen 7420. Am declarat 212 la norma de venit , dar la declarația fiecărui asociat în parte, la ANAF mi-a zis sa scriu suma întreaga din Norme, respectiv 40000 lei pt fiecare asociat . Nicidecum la jumate 20000 lei), conform cotei parte pt fiecare asociat . Și plus asigurări obligatorii (pentru că în acest caz, automat se depășeau 6 salarii minime). Cum pot sa rectific declarația fiecărui asociat ? Totuși 11600 lei pe an, inseamnă ceva ....in loc de 2000 lei cât ar fi trebuit să dăm inpozitul fiecare, adică norma întreagă la IF. impozitul de 4000 lei. Va mulțumesc anticipat !
Vreau puțin să reiau..am deschis o Întreprindere Familială , cod Caen 7420, cu doi asociați (50% și 50%), și am depus declarațiile la ANAF cu impozitare la Norma de venit . am fost sunat de la Anaf de la acel ghișeu, să mă duc pt modificarea declarațiilor, sa ma trec la venitul real, căci la Norma de venit trebuie pt fiecare asociat în parte !!! Suntem doi asociați, adică exact la dublu impozitare la Norma de venit pe județ. Dar dacă sunt 5 asociați, fiecare asociat completează cu normă întreagă de venit? Adică se plătește de 5 ori acea norma de venit? Pt aceeași firmă I.F. ??? Va mulțumesc!
Mulțumesc frumos, o sa mă duc iar la finanțe să văd ce rezolv. Mulțumesc încă o dată pt timpul acordat , o zi senină! ...aaaa, o ultima întrebare : am cumpărat facturier și chitanțier. Astea trebuie sa le dau la persoane fizice (miri, cumetri) ? Sau trebuie sa cumpăr și casă de marcat ?
Mulțumesc frumos, o sa mă duc iar la finanțe să văd ce rezolv. Mulțumesc încă o dată pt timpul acordat , o zi senină! ...aaaa, o ultima întrebare : am cumpărat facturier și chitanțier. Astea trebuie sa le dau la persoane fizice (miri, cumetri) ? Sau trebuie sa cumpăr și casă de marcat ?
Pai da, asta știam și eu , până azi când am fost la ghișeu la finanțe azi , și cică nu se încadrează I.F. cu 7420 la norma de venit...și nu știi ce să fac .
Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:
Ba da este ok pt norma de venit codul CAEN 7420 - Activităţi fotografice. In functie de judet , oras alegeti sa vedeti cat e norma de venit in judetul dvs . [ link extern ]