avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Activitate Vetul

Activitate Vetul

Bună ziua!
Vă rog,am mare nevoie de o clarificare legată de o sentință definitivă pentru dosar penal alcoolemie! După cât timp pot susține un nou examen pentru redobândire permis, trebuie să prezint vreun act de la tribunal și dacă fapta rămasă în cazier afectează susținerea examenului?
Decizia a rămas definitivă în data de 03/07/2023. Vă redau decizia instanței, pentru mine este neclar dacă pot redobîndi permisul de conducere după un an sau după trei,cât durează supravegherea?
Vă mulțumesc anticipat!
supraveghere ?i asupra dispoziţiilor art. 97 Cod penal privind anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, lit. b, Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani, începând cu data rămânerii definitive a hotărârii, potrivit art.68 alin.1 lit. b Cod penal. În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit.a, lit. b, Cod penal ca pedeapsă accesorie, care se va executa dacă pedeapsa principală va deveni executabilă. Prezenta hotărâre se va comunica, la data rămânerii definitive, Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova care va proceda potrivit disp. art. 97 alin. 5 din OUG nr. 195/2002. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român (urmărire penală şi instanţă). Cu apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 31.05.2023.
Document: Hotarâre 192/2023 31.05.2023

24.05.2023
PS Condamnare la 1 an și trei luni cu suspendare sub supraveghere!
Nu am găsit nimic, că și pedeapsă accesorie, interdicția de a conduce autovehicule!
Vă mulțumesc! Succes în activitate!
În acea zi am intrat cu mașina într-un gard, fără alte daune! Doresc un răspuns deoarece nu am intenționat nicio clipă să mă sustrag consecințelor, vreau doar să știu clarificată situația și să suport urmările faptei mele!
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneți care este durata și parcursul unui dosar penal pentru alcolemie, 1,16 în aerul expirat, faptă săvârșită în 26 noiembrie 2021, analize de sânge plătite în ianuarie 2022 de către mine și dosarul este încă la poliția din localitatea unde am comis fapta! Este normal ca după opt luni să nu ajung în instanță? Poliția invocă diverse motive, lipsă de timp, de personal, diverse... Am dat o declarație în mai anul curent, mi s-a spus că trebuie să mai dau încă una și tot aștept! Menționez că am cazierul curat, a fost o întâmplare nefericită și mi-am recunoscut întreaga vină! În
Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneți care este durata și parcursul unui dosar penal pentru alcolemie, 1,16 în aerul expirat, faptă săvârșită în 26 noiembrie 2021, analize de sânge plătite în ianuarie 2022 de către mine și dosarul este încă la poliția din localitatea unde am comis fapta! Este normal ca după opt luni să nu ajung în instanță? Poliția invocă diverse motive, lipsă de timp, de personal, diverse... Am dat o declarație în mai anul curent, mi s-a spus că trebuie să mai dau încă una și tot aștept! Menționez că am cazierul curat, a fost o întâmplare nefericită și mi-am recunoscut întreaga vină! În acea zi am intrat cu mașina într-un gard, fără alte daune! Doresc un răspuns deoarece nu am intenționat nicio clipă să mă sustrag consecințelor, vreau doar să știu clarificată situația și să suport urmările faptei mele!
Vă mulțumesc!