Dna. Raluca, aveti dreptate in majoritatea aspectelor, dar din cauza unui text prea lung, am scris doar esentialul.
Iata detaliile lipsa:
- bunicii au fost personal la eliberarea acelor acte; in acea perioada, aveau mintile sucite de matusa mea, pe scurt promitandu-le ca vor avea grija de ei, tatal meu fiind decedat (el se ocupa de ei cel mai mult) iar eu fiind stabilit in alt oras (fapt care nu mai este de actualitate).
- cand actele erau gata, inclusiv cadastrul, va spun cu siguranta ca refuzul semnarii s-a petrecut in apartament, nu in fata notarului. Unul dintre bunici, mai fricos, s-a razgandit, fiindu-i frica "sa nu ajunga la azil", si astfel l-a convins si pe celalalt. Moment in care matusa mea a facut o criza, a luat toate actele si a spus ca le va "duce oricum la notar". Cum?
=======================================================
Singura "relatie" este notarul, o ruda prin alianta, aleasa special pentru aceasta marsavie, dar nu pot afla exact cine este, altfel as vorbi personal cu doamna. Toate celelalte acte notariale din familia noastra minunata s-au facut la "notarul orasului", cu un cabinet foarte cunoscut si laudat. Ei bine, de data asta nu. Nu subestimati manevrele care se fac intr-un oras mic de provincie, mai ales cand nu pot fi dovedite. Uneori, si cu dovezi te lasi pagubas in tarisoara noastra...
========================================================
Ramane prima intrebare: cum pot reintra bunicii in posesia documentelor? Bunica ameninta cu politia dar matusa refuza inapoierea, pana la decesul amandurora. De ce credeti? Dupa decesul bunicilor, sper cat mai tarziu, matusa poate veni cu orice hartie ""semnata"" de bunicii mei. Succes mie sa demonstrez ca hartia nu e autentica.
Buna ziua. Cum ati fost informati de la primarie? Multumesc.
Realist vorbind si poate cel mai rapid ar fi sa construiti o rampa de acces. Mai departe decideti impreuna cu un avocat daca merita sau este posibil sa vi se restituie suma investitiei.
Buna ziua. Va rog tare mult sa ma ajutati cu o solutie la o problema cu iz penal. Bunicii mei, in varsta acum de 90 ani, au avut doi copii: pe tatal meu si pe matusa mea. Tatal meu a decedat acum 6 luni, matusa este in viata. Teoretic, dupa decesul unuia/ambilor bunici, ar trebui sa mostenim in cote egale, eu (dupa tatal meu) si matusa mea. Pe mine nu m-a interesat acest aspect in ultimele luni, pentru ca imi iubesc bunicii si inca sufar dupa tatal meu. Insa matusa, impreuna cu un notar necunoscut mie dar prieten ei, imediat dupa ce a ramas singura la parinti, a inceput demersuri sa ma elimine de la viitoarea masa succesorala. In acest sens, a obtinut de la bunicii mei (inca afectati dupa decesul fiului lor), actele in original de la apartament, pamant arabil etc, certificate fiscale, adeverinta pentru plata intretinerii de la asociatia de proprietari si tot ce a mai fost nevoie pentru ceea ce mie mi se pare a fi vanzare-cumparare cu contract de intretinere. Apoi, fara a-i duce in fata notarului, le-a pus niste hartii in fata de semnat. Bunicii mei intre timp si-au revenit psihic, au refuzat sa semneze si s-au razgandit in totalitate. Matusa mea a spus ca le va duce oricum la notar, a plecat, si de 5 luni incoace refuza sa returneze titlurile de proprietate in original ale bunicilor mei. Eu si bunicii banuim ca s-au produs semnaturi in fals si procedura a fost dusa la sfarsit in lipsa lor.
Va rugam mult, ce se poate face?
Cum pot bunicii mei sa reintre in posesia actelor de proprietate originale?
Exista un registru in care putem verifica daca s-a produs deja ceva in numele bunicilor? (donatie, V-C etc.)
Multumesc!