Nu exista un astfel de registru.
Iar problema masei succesorale si a drepturilor dvs la moștenire nu se pun decât la decesul bunicilor. Or, ambii trăiesc.
Lucrurile nu stau chiar asa cum v-au spus bunicii dvs.
Ca fapt divers, certificatul de atestare fiscala, adeverințele de la Asociația de proprietari și de la furnizorii de utilități, nu pot fi scoase decât de către proprietari. Adică de bunici.
Nu cred ca erau atât de zăpăciți încât sa nu știe ce fac, ce cer sau matusa sa fi avut asa mulți prieteni și pe la Primarie și pe la Eon și pe la asociatie.
În plus, niciun notar nu își risca profesia pentru cunoștințe, încât sa le facă acte fără prezenta contractantilor.
Sa fim serioși...
Un om realmente depresiv refuza din start încheierea vreunui act, dacă nu este pregătit atunci.
Cel mai probabil, bunicii s-au certat cu mătușa dvs, i-a apucat răzgânditul si vi s-au plans dvs.
Altfel, va asigur ca nu ați fi aflat de eventualul act, nici la momentul actual.
Dna. Raluca, aveti dreptate in majoritatea aspectelor, dar din cauza unui text prea lung, am scris doar esentialul.
Iata detaliile lipsa:
- bunicii au fost personal la eliberarea acelor acte; in acea perioada, aveau mintile sucite de matusa mea, pe scurt promitandu-le ca vor avea grija de ei, tatal meu fiind decedat (el se ocupa de ei cel mai mult) iar eu fiind stabilit in alt oras (fapt care nu mai este de actualitate).
- cand actele erau gata, inclusiv cadastrul, va spun cu siguranta ca refuzul semnarii s-a petrecut in apartament, nu in fata notarului. Unul dintre bunici, mai fricos, s-a razgandit, fiindu-i frica "sa nu ajunga la azil", si astfel l-a convins si pe celalalt. Moment in care matusa mea a facut o criza, a luat toate actele si a spus ca le va "duce oricum la notar". Cum?
=======================================================
Singura "relatie" este notarul, o ruda prin alianta, aleasa special pentru aceasta marsavie, dar nu pot afla exact cine este, altfel as vorbi personal cu doamna. Toate celelalte acte notariale din familia noastra minunata s-au facut la "notarul orasului", cu un cabinet foarte cunoscut si laudat. Ei bine, de data asta nu. Nu subestimati manevrele care se fac intr-un oras mic de provincie, mai ales cand nu pot fi dovedite. Uneori, si cu dovezi te lasi pagubas in tarisoara noastra...
========================================================
Ramane prima intrebare: cum pot reintra bunicii in posesia documentelor? Bunica ameninta cu politia dar matusa refuza inapoierea, pana la decesul amandurora. De ce credeti? Dupa decesul bunicilor, sper cat mai tarziu, matusa poate veni cu orice hartie ""semnata"" de bunicii mei. Succes mie sa demonstrez ca hartia nu e autentica.
Ba le subestimez, pentru ca sunt doar speculații bazate pe faptul ca e o cunoștința de a notarului.
Asa și?
Înțeleg ca notarii nu au voie sa aibă amici, rude, cunoștințe, ca ar trebui sa trăiască pustnici, ca să nu dea de bănuit.
Desigur ca nu exista pădure fără uscaturi, însă nu cred ca imobilul bunicilor dvs valoreaza niște milioane de euro, încât sa își riște cineva profesia și libertatea. Nici măcar pentru cunoștințe.
Și dacă are mătușa actele ce? În absenta bunicilor, nu poate face nimic
Puteți scoate oricând duplicate de la instituția emitenta. Iar certificatul de atestare fiscala și adeverințele expira in 30 zile.
Verificați la Primarie rolul bunicilor. Orice act translativ de proprietate este depus în copie acolo.
Verificați la Biroul de Carte Funciara, în funcție de numărul cadastral al imobilului, dacă s-a făcut vreo tranzacție.
Si da, succes dvs.
Dacă va fi "o hartie" falsa, ce nu poarta semnătura bunicilor dvs, nu veți intampina nicio problema, succesul fiind deplin.