avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate geo_27

Activitate geo_27

Am angajat un avocat ...care ne-a trimis pe noi sa sapam...si tot ce am aflat este ca documentele s-au ars...

In anul 1937 3 părți cumpara un imobil, Petre, Elena, fiica lui Petre si Leon viitorul Soț al Elenei. In 26 Octombrie 1982 apare certificatul de mostenitor nr 1276 unde Elena moștenește 1/2 de la defunctul Leon , astfel devenind 100% proprietar cu restul ei de 1/2. Din anul 1937 pana in anul 1982 cand a apărut acest act nu găsim si nu știm ce s-a întâmplat cu partea lui Petre ., care probabil a semnat o chitanța sau un act prin care ii da partea sa celor 2 . Deoarece in actul din 1982 apare clar cotele de 1/2 si 1/2 ale lui Leon si Elena .Am fost la arhivele notariale de stat din Buzau, de care apartinem si ni s-a spus ca s-au ars documentele ... Cum putem găsi acel act prin care Petre renunța la partea sa ??? Multumesc !
Multumesc! De-ar fi stiut si doamna contabil.....
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr-o privinta: Firma SRL achizitioneaza in 2010 o casa cu suma de 40.000 euro. Casa se vinde in aprilie 2013 cu suma de 107.000 euro. In anul 2013 firma a fost incadrata la 3% impozit pe venit deoarece nu atins plafonul pt impozit pe profit. La vanzare s-a platit 3% la suma de 107.000euro.IN 2014 am trecut iarasi la impozit 16% pe profit. Este normal ca acum in martie 2014 sa se recalculeze impozitul si sa platesc 16% la profit,adica la 67.000 euro? Va multumesc!
persoana juridica achizitioneaza imobil in 2010de la alta persoana juridica cu TVA,care se deduce. Se poate vinde catre o fundatie neplatitoare de tva ,fara tva?
intrebare: firma de la care cumpar imobilul iese din insolventa odata ce vinde imobilul pe care il cumpar ... In aceasta situatie imi pot recupera tva-ul?
este obligat sa vanda fara sa aplice tva!
prin urmare nu exista nici o solutie....:-/
Vreau sa cumpar un imobil de la o firma aflata in insolventa. Am aflat ca nu imi pot deduce tva-ul tocmai pt ca aceasta firma (vanzatorul) se afla in insolventa. Problema este ca eu trebuie sa vand un alt imobil ca sa pot cumpara , si implicit o sa ma incarc cu tva-ul pe care nu il pot deduce din cealalta tranzactie.... Exista vreo solutie?? Suma nu este deloc de neglijat.... Si alta intrebare.. daca eu as dori peste un timp sa vand acest imobil pe care l-am cumparat fara posibilitatea deducerii tva aferent.. voi mai plati tva-ul?? Multumesc!
buna ziua,
lamuriti-ma si pe mine va rog frumos
Cine imi spune ce documente trebuie sa cumpar dupa ce am infiintat srl-ul?(registrul de casa,nir,facturier,etc...)
contabilul? adm financiara? :-/