avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate marylero

Activitate marylero

Asa stiam si eu.
Numai ca, salariatul sustine contrariul.
Am vrut sa ma conving ca nu-i incalc drepturile salariale (cu toate ca am verificat legislatia in vigoare, trebuia sa ma asigur ca n-am omis nimic).

Multumesc.
Buna ziua,

Avem un angajat caruia i se incheie contractul de munca conf.CM art.65 alin.1.

Referitor la plata zilelor de concediu aferente 2010 neefectuate:
1.Conf. Contract colectiv de munca la nivel national 2007-2010 avem:
Art. 56. - (1) Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minimum 21 de zile lucratoare.
2. Conf. CM actualizat ianuarie 2010 avem la Cap.3 sectiunea 1 art.141 pct.4 Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Nu am gasit nimic relevant nici in Legea 76/2002 reactualizata.

Intrebare:
Daca din totalul de 21 zile de CO/2010 s-au efectuat 2 zile, pe ultimul stat de plata este corecta plata diferentei de zile CO neefectuate, respectiv 21zile/12luni*8,5 luni? Sau trebuiesc platite toate cele 19 zile neefectuate (persoana respectiva va beneficia de ajutor de somaj dupa incheierea contractului de munca).

Multumesc
Buna ziua,

se mai calculeaza penalizari aferente cotelor de intretinere neincasate?

Multumesc.
Răspuns la discuția declaratii punct de lucru
Asa cum am scris initial, toate contractele de munca ale salariatilor de la punctul de lucru Bucuresti sunt inregistrate la ITM Arad (unde se si afla). Nu exista cerere initiata de noi pentru inregistrare la ITM Bucuresti (sau cerere initiata de Arad si transmisa punctului de lucru), iar pentru Finante Bucuresti exista decat decl.060 in urma careia s-a obtinut codul fiscal al punctului de lucru si s-a depus (in termen) decl.100 aferenta impozit salarii (pt.salariati punct de lucru) la Admin.Fin. din Bucuresti. In plus, pentru inregistrare trebuiesc in original toate actele firmei, contractele de munca, precum si o delegare de competenta pentru persoana care va face demersurile de inregistrare - care nu au ajuns la noi nici pana azi.

Intrebarea care ramane este urmatoarea: atata timp cat nu exista nici un demers referitor la transferul contractelor de munca la ITM Bucuresti, a cui era obligatia de a depune declaratiile aferente retinerilor salariale pentru angajatii punctului de lucru pentru luna care a trecut (tinand cont de faptul ca azi este deja ultima zi in care se puteau inregistra declaratiile)?

Multumesc.
Buna ziua.
Societatea la care ne desfasuram activitatea are sediul social in Arad si punctul de lucru declarat in Bucuresti (decl.010 si decl.060). Ieri, in penultima zi de depunere a declaratiilor aferente retinerilor salariale, am fost anuntati de catre contabilitatea sediului central ca ITM Arad nu primeste declaratia aferenta punctului de lucru. Contabilitatea sediului central a pregatit doua declaratii separate: una pentru angajatii sediului central (folosind CUI societate) si alta pentru angajatii punctului de lucru (folosind cod fiscal punct de lucru). Era logic sa nu se primeasca la ITM Arad o declaratie avand cod fiscal de Bucuresti. Problema este ca noi nu am facut nici o adresa catre ITM Arad sau Bucuresti in vederea depunerii acestei declaratii la ITM Bucuresti. Toate contractele de munca sunt inregistrate la ITM Arad (unde se si afla in prezent). In aceeasi situatie se afla si celelalte declaratii aferente retinerilor salariale (CAS,somaj, asigurari sociale de sanatate, concedii medicale). Din cate stiu, pentru punctele de lucru, toate declaratiile aferente retinerilor salariale se depun acolo unde sunt inregistrate contractele de munca (cu exceptia decl.100 aferenta impozitului pe salarii). Nu ne putem intelege deloc cu contabilitatea din sediul central. Ce putem face in acest caz?

Multumesc anticipat pentru raspuns.