avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii punct de lucru

Buna ziua.
Societatea la care ne desfasuram activitatea are sediul social in Arad si punctul de lucru declarat in Bucuresti (decl.010 si decl.060). Ieri, in penultima zi de depunere a declaratiilor aferente retinerilor salariale, am fost anuntati de catre contabilitatea sediului central ca ITM Arad nu primeste declaratia aferenta punctului de lucru. Contabilitatea sediului central a pregatit doua declaratii separate: una pentru angajatii sediului central (folosind CUI societate) si alta pentru angajatii punctului de lucru (folosind cod fiscal punct de lucru). Era logic sa nu se primeasca la ITM Arad o declaratie avand cod fiscal de Bucuresti. Problema este ca noi nu am facut nici o adresa catre ITM Arad sau Bucuresti in vederea depunerii acestei declaratii la ITM Bucuresti. Toate contractele de munca sunt inregistrate la ITM Arad (unde se si afla in prezent). In aceeasi situatie se afla si celelalte declaratii aferente retinerilor salariale (CAS,somaj, asigurari sociale de sanatate, concedii medicale). Din cate stiu, pentru punctele de lucru, toate declaratiile aferente retinerilor salariale se depun acolo unde sunt inregistrate contractele de munca (cu exceptia decl.100 aferenta impozitului pe salarii). Nu ne putem intelege deloc cu contabilitatea din sediul central. Ce putem face in acest caz?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 26 Septembrie 2008
Salariatii de la punctul de lucru Bucuresti, trebuie sa aiba contractele de munca inregistrate la itm Bucuresti.
trebuie sa va inregistrati ca societate-punct de lucru la Itm Bucuresti si la Finante implicit ca platitori de imp.si toate celelalte la bug.de stat.
Asa cum am scris initial, toate contractele de munca ale salariatilor de la punctul de lucru Bucuresti sunt inregistrate la ITM Arad (unde se si afla). Nu exista cerere initiata de noi pentru inregistrare la ITM Bucuresti (sau cerere initiata de Arad si transmisa punctului de lucru), iar pentru Finante Bucuresti exista decat decl.060 in urma careia s-a obtinut codul fiscal al punctului de lucru si s-a depus (in termen) decl.100 aferenta impozit salarii (pt.salariati punct de lucru) la Admin.Fin. din Bucuresti. In plus, pentru inregistrare trebuiesc in original toate actele firmei, contractele de munca, precum si o delegare de competenta pentru persoana care va face demersurile de inregistrare - care nu au ajuns la noi nici pana azi.

Intrebarea care ramane este urmatoarea: atata timp cat nu exista nici un demers referitor la transferul contractelor de munca la ITM Bucuresti, a cui era obligatia de a depune declaratiile aferente retinerilor salariale pentru angajatii punctului de lucru pentru luna care a trecut (tinand cont de faptul ca azi este deja ultima zi in care se puteau inregistra declaratiile)?

Multumesc.
Daca toate contractele de munca sunt inregistrate la ITM Arad, atunci declaratia privind comisionul ITM se depune la ITM Arad, atat pentru sediul central cat si pentru punctul de lucru.
Daca ati depus declaratia initiala pentru sediul central la ITM Arad, in acest caz, se depune o declaratie rectificativa care va cuprinde numarul total de salariati, fondul total de salarii, comisionul datorat si cel achitat.
Este normal ca toate contractele de munca sa fie inregistrate ITM-ul din judetul / orasul unde angajatorul isis are sediul si sa depuna declaratiile tot acolo. Nu conteaza unde si cate puncte de lucru are societatea respectiva.
nikol.ilea a scris:

Este normal ca toate contractele de munca sa fie inregistrate ITM-ul din judetul / orasul unde angajatorul isis are sediul si sa depuna declaratiile tot acolo. Nu conteaza unde si cate puncte de lucru are societatea respectiva.

Dar poate opta si pentru o evidenta a personalului la punctul de lucru. In acest sens salariatii sunt detasati de la sediul princiapl la punctul de lucru sau pot fi angajati chiar la punctul de lucru, deoarece are personalitate juridica.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Punct de lucru corinachivu corinachivu Cum se face declararea unui punct de lucru secundare, care are 5 salariati in cazul in care acesta este situat in alt judet decat cel in care se afla sediul ... (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru expertsdata expertsdata am o problema si am nevoie de ajutor am o societate cu trei puncte de lucru; de la 01.08 punctele de lucru au cod fiscal individual cum continui ... (vezi toată discuția)